[singlepic id=20303 w=320 h=240 float=left] Met haar nieuwe album “Everything is Changing” gooide ze hoge ogen. Geen Agua de Annique meer of een of andere moeilijke naam. Nee, Anneke van Giersbergen opereert alweer een tijdje onder haar eigen naam. Met groots succes! Na een flinke tour door het buitenland doet ze nu weer een clubtour langs de Nederlandse podia. De W2 heeft een apart plekje in haar hart. Geen wonder dat deze zaal dan ook een bezoekje mag verwachten van deze alom geprezen zangeres.

In Nederland loopt nog veel meer talent rond. Velen zijn al bekend en sommige hebben de kans om dit te gaan worden. Zo zet zender 3FM met regelmaat bands in de spotlights door ze Serious Talents te dopen. Het voorprogramma van deze vrijdagavond is zo’n band. Het Limburgse Kill Ferelli mag het groots aanwezige publiek trakteren op een spetterend optreden. Vol energie laat de band hun klanken horen en frontvrouw Kelly mag graag flink uithalen. Deze dame is een echt podiumbeest en dit is tijdens deze show duidelijk te zien. Helaas hebben de technici er moeite mee om haar stem goed te mixen, waardoor de teksten niet goed te zijn verstaan. Wel is op te maken dat deze fraaie verschijning beschikt over een goed stemgeluid en klinkt als een hardere Miss Montreal. Dit ruigere geluid past dan ook prima bij deze band, die eerder al met het hoofdprogramma door Europa reisde. Een mooie kans om veel mogen spelen en veel ervaring op te doen. Er zit mogelijk nog wat moois in het verschiet.

[singlepic id=20310 w=320 h=240 float=right]

Het hoofdprogramma heeft daarentegen al een flinke staat van verdienste. Eerst als zangeres van The Gathering en nu heel onder haar eigen naam. Net zoals op haar recente album “Everything is Changing” begint het optreden met de single “Feel Alive”. Een stralende Anneke van Giersbergen is een plezier om naar te kijken. Goedlachs brengt ze aan het begin van het optreden veel nummers van het eerder genoemde album. Dit allemaal onder begeleiding van een geweldige band. Bij zo’n sterke performance zou je een heel enthousiast publiek verwachten, maar als Anneke aan het groots aanwezig publiek vraagt hoe het gaat blijft het wat stil. “Stil is goed” zegt ze nog en was dit later tijdens dit concert ook maar het geval. Ze geeft aan goede herinneringen te hebben aan deze zaal en er veel bands gezien te hebben. Vooral in de tijd dat de W2 nog de naam Willem II op hun poster had staan. Ook is ze blij om veel vrienden en familie te mogen begroeten in deze mooie locatie.

Het draait natuurlijk wel om het optreden vanavond en daar valt weinig op aan te merken. Ze vervolgt haar set en we krijgen een schitterende “Here Comes The Rain Again” voor onze kiezen. Met regelmaat speelt Anneke van Giersbergen tijdens haar tour een cover en ook vanavond klinkt haar uitvoering van de Eurythmics-klassieker zeer geslaagd. Deze zangeres beschikt over een schitterend stemgeluid, waardoor ze bewijst dat ze absoluut bij de beste zangeressen van ons land behoort.  Als elke toeschouwer dan ook wat meer zijn of haar mond zou houden was er nog veel meer te gezien. Zo zijn er her en der wat stoorzenders aanwezig die door een wonderschoon “Circles’ heen praten. Anneke verwijst er ook nog even naar dat vrienden het leuk vinden om te komen kijken en vervolgens niet opletten maar enkel staan te kletsen. Bijna lijkt dit een extra negatieve uitwerking te hebben. De show simpelweg voortzetten en er minder aandacht aan schenken was dan ook een betere optie geweest.

Gelukkig zijn er genoeg bezoekers die zich wel kunnen gedragen en zien hoe Anneke en haar band een aantal nummers van The Gathering ten gehore brengen. Leuk om deze nummers weer eens door haar te horen. Zo brengt deze avond de nodige variatie. Eigen werk en covers spelen zorgen voor de ideale mix. Evenals het tempo van de muziek. Van een langzame ballad is er zo weer omgeschakeld naar wat stevige gitaren. Ze is van alle markten thuis en dat is ook wel te merken in het toegift. Voor de DWDD-Recordings speelde ze al eens “All I Want is You” van U2 en op veel verzoek laat Anneke van Giersbergen dit nummer horen. Vervolgens komt de band haar nog eenmaal vergezellen om een nummer mee te spelen en dan zit deze geweldige avond er al op. Het ging vanavond snel voorbij in de W2 te Den Bosch. Misschien wel te snel zelfs, maar gelukkig zijn er tijdens de Nederlandse clubtour nog voldoende kansen!

[nggallery id=1723]

[nggallery id=1724]