Aan de vooravond van de release van haar nieuwe album For bitter or worse staat Anouk in een uitverkocht en kolkend Paradiso.

Anouk blijkt er zin in te hebben vanavond. Het hele concert loopt ze met een brede grijns over het podium, maakt ze grapjes tussen de nummers door en gaat ze in op verzoekjes vanuit de zaal, zoals een dansje met een mannelijke fan. Het ziet er allemaal heel ontspannen uit ondanks het feit dat Anouk vooraf behoorlijk nerveus was om al die nieuwe songs te spelen. Het is niet aan haar te merken. Zoals gezegd, het optreden stond in het teken van het nieuwe album For bitter or worse en het getuigd van lef om het optreden te openen met het titelnummer, dat het rustpunt van het album is. Al met al worden er maar liefst acht songs gespeeld van de nieuwe cd die stuk voor stuk bijzonder goed aanslaan bij het publiek. Vooral Lay it down, Woman, het geweldige 8 years en de hitsingle Three days in a row komen bijzonder goed uit de verf. Three days in a row is een van de hoogtepunten deze avond waarin Anouk vocaal alle registers opentrekt. Een minutenlange ovatie van het publiek is het gevolg.

Het absolute hoogtepunt is echter een lange uitvoering van de hit Modern World waarin de begeleidingsband, en dan met name het driekoppige achtergrondkoortje, mag laten horen wat ze in huis hebben. En dat is heel wat. Anouk is er zichtbaar van onder de indruk en gaat tijdens dit nummer dan ook helemaal los.

Het verzoek van een meisje om Michel te mogen zingen blijkt ook geen probleem te zijn voor Anouk. Het nummer stond helemaal niet op de setlist maar speciaal voor dit meisje worden de gitaren even anders gestemd om de droom van deze jonge fan uit te laten komen. Halverwege het nummer gaat alle aandacht echter toch weer uit naar Anouk die volkomen onverwacht in de armen word gesloten door haar nieuwe liefde Dox, die ze jaren geleden tijdens het opnemen van de clip van Michel heeft leren kennen.

Opvallend is verder dat een aantal van Anouk’s grootste hits gewoon niet gespeeld worden. Je moet het maar durven om nummers als Nobody’s wife, Sacrifice en R U kiddin’ me niet te spelen! Toch komen de fans niets te kort. Met andere publieksfavorieten als Good God en Girl gaat het dak van Paradiso er alsnog af. Een geweldige avond!