Asha is de naam van het project waarmee de Spaanse gitarist Kike G. Caamaño zich al ruim 20 jaar bezig houdt en daar in zijn thuisland behoorlijk succesvol mee is. Inmiddels is hij in Spanje een zeer gerespecteerd muzikant en worden zijn albums na release steevast uitgeroepen tot album van de maand en in het geval van het in 2008 verschenen Gallery of thoughts zelfs tot rockalbum van het jaar!

Caamaño is zo’n beetje een alleskunner. Op dit nieuwe werkje is hij verantwoordelijk voor het gitaar, bas en drumwerk. Alleen het zingen heeft hij overgelaten aan de Deense zanger Jacob Poulsen Alcain. Caamaño blijkt een virtuoos te zijn en muzikaal valt dit album eigenlijk in geen enkel hokje te passen.

Invloeden van metal, klassieke hardrock en progressieve rock worden razendsnel over de luisteraar uitgestort. Iedere seconde is weer anders waardoor je nauwelijks tijd hebt om het muzikale geweld op je te laten inwerken. Je moet het zien als een soort Dream Theater maar dan in de tiende versnelling. Het gaat allemaal zo snel dat het eigenlijk onnavolgbaar is. Je moet er dus van houden want toegankelijk is het zeker niet.

Maar voor liefhebbers waarbij het niet snel genoeg kan gaan is dit album een must. Muzikaal zitten nummers als Good and bad in symmetry, Indalo man, Crawl walk and then run (geweldige titel) en Prologue of an unfinished life bijzonder knap in elkaar. In totaal staan er zes nummers op Euphoria Project met een totale tijdsduur van een klein half uur. Het lijkt kort maar eigenlijk is het juist een goede zet omdat drie kwartier of langer van dit muzikale geweld waarschijnlijk iets teveel van het goede zou zijn geweest.