Astronoid brak door met hun eerste album Air waarop ze shoegaze, black metal en trash metal aan elkaar koppelden en een bijster mooi plaatje afleverden. Tijd voor een tweede plaat genaamd Astronoid en die komt uit op 1 februari via het Finse Blood Music.

Laat je niet afschrikken door termen als blackgaze, dream trash, Astronoid is een metalplaat met shoegaze invloeden. Punt. Ok ok, er zitten ook wat post metal stukken tussen en normaal heb ik daar altijd wat moeite mee, dit keer is dat een heel stuk minder. Dat komt door de stem van oprichter, gitarist en zanger Brett Boland, die je het beste kunt zien als de rode lijn van het album. Zijn melodieën en harmonieën zijn onwerelds mooi en begeleiden je kalm door het album heen. Ik schreef eerder dat mannen niet moeten zingen in shoegazebands maar door deze plaat kom ik daarop terug. Luister naar A New Color, het moment dat het nummer Lost openbreekt, het refrein van Breathe.

De plaat zit bomvol positiviteit, optimisme en dat is soms net wat je nodig hebt.

Conclusie: Deze plaat klinkt alsof je na een lange intense reis thuiskomt in je eigen huis, waar je geliefden zijn, waar je hond of kat is en de open haard brandt.

Op een schaal van 1 tot 10:

8,5