Tien jaar geleden begonnen 2 mannen voor de grap een bandje, omdat er toch al zoveel rockbands uit Eindhoven kwamen. Toen er later nog 2 mannen bij kwamen waren ze toch wel een ‘echt’ bandje. En dat kunnen we na tien jaar ook wel zeggen. Astrosoniq word vaak aangegeven als stonerrock, maar zelf vinden ze rock n’roll toch beter bij ze passen. De laatste tijd zijn ze vooral in het nieuws gekomen vanwege de drummer Marcel van de Vondervoort. Hij kan vanwege een ziekte zijn beide benen niet meer gebruiken en heeft daardoor zelf zijn drumstel aangepast zodat hij nu toch nog kan blijven drummen. Hier vanavond in de Groene-Engel te Oss presenteren ze hun nieuwe cd: ‘Quadrant’. Samen met muziekvrienden Jérôme Siegelaer en Zeus beloofd dat een erg goede avond te worden.

Terwijl het publiek binnendruppelt komt Jerome Siegelaer op het podium met strijkinstrumenten. Ze zijn uitgenodigd om de romantische kant van Astrosoniq te tonen. En dat doen ze zeker, met hun gevoelige liedjes met viool en half uur om te spelen waren ze zeker een goede opener voor een cd-presentatie. Toen kwam Astronsoniq zelf op het podium. En ze laten zeker zien dat ze deze avond de hoofdact zijn. Met hun lekkere muziek, waarbij je vaak niet stil kunt blijven staan, laten ze zeker zien waarom ze al 10 jaar bestaan. Ook de dynamische achtergrond tijdens het optreden is erg interessant. Terwijl het publiek uit hun dak gaat, speelt Astrosoniq een paar nieuwe nummers en ook die klinken weer erg goed. Het is een erg lekkere nieuwe cd en nu weten we ook waarom Astrosoniq zichzelf ook wel ‘The Wizards of Oss’ noemen.

Na Astrosoniq komt Zeus. Zeus is een mengeling van stoner en grunge. Ze zijn vooral bekend door de zanger Jeroen van Koningsbrugge, vanwege zijn televisierol in de Lama’s. Ook merk je meteen als ze beginnen te spelen dat als je van Astronsoniq houd je waarschijnlijk ook van Zeus houd. Ongeveer dezelfde muziek en dus zeer geschikt als afsluiter op deze cd-presentatie. Erg goede show van Zeus, waarbij Ron van Herpen (gitarist Astrosoniq) ook een paar nummers meespeelt.