Na het grote succes van eerste single Nothin’ On You (featuring Bruno Mars) die al 14 weken onafgebroken in de airplay top 10 staat, brengt B.o.B deze week zijn tweede single Airplanes uit in Nederland die gelijk Radio 538 Alarmschijf is geworden. Beide singles komen van het op 18 juni te verschijnen album B.o.B presents… The Adventures of Bobby Ray. Airplanes is een bijzondere samenwerking met Paramore zangeres Hayley Williams. Beluister hier Airplanes.

Op 18 juni verschijnt in Nederland het debuutalbum van B.o.B genaamd B.o.B presents… The Adventures of Bobby Ray dat in Amerika van niets op #1 binnenkwam in de albumcharts. B.o.B scoort ook internationaal de ene hit na de andere, in de UK staat Nothin’ on You al weken op #1 in de single charts en is ook Airplanes hard op weg richting de top 10. In Amerika stonden de twee singles zelfs enige tijd naast elkaar op #1 en #2 in de U.S. iTunes charts en staat Airplanes daar nog steevast in de top 5 van alle single charts.

Het album B.o.B presents… The Adventures of Bobby Ray laat diverse kanten zien van de uit Atlanta afkomstige artiest. Op het album staan naast Hayley Williams en Bruno Mars, samenwerkingen met o.a. T.I., Lupe Fiasco, Janelle Monáe, Eminem en Rivers Cuomo (frontman van de band Weezer). B.o.B is een muzikant en producer met een eigen geluid dat duidelijk terug te horen is op dit album dat geproduceerd is door B.o.B zelf samen met T.I.

Op z’n 13e begon B.o.B met rappen en in High School scoorde hij al een platencontract bij Atlantic Records. Van daaruit gaat het verder: “I’m really focused on painting a picture of myself as a musician and an artist and not just a rapper,” zegt B.o.B, “I feel like I’m not just making rap music; I feel like I’m changing music, period.” B.o.B is onderdeel van een movement in Hip Hop – zo is hij ook niet alleen rapper maar ook multi-instrumentalist, of muzikant, net hoe je het noemen wilt. Hij speelt onder andere gitaar, piano, trompet en hoorn. “You don’t just have to be a rapper, you don’t just have to be a trapper; you can be anything you want to be and whatever you do, just love it and it will show.”