Babylon Circus is een band die je echt live moet zien voordat je erover kan oordelen. Ze speelden afgelopen jaar op Lowlands, Appelpop en gingen een paar poppodiums af om hun nieuwe cd te promoten. De echte festivalliefhebber kent hun ook al van Woodstock. De muziek van Babylon Circus is een mengeling van ska, reggae en Franse volksmuziek.

Op 19 februari ging ik naar Babylon Circus in de 013. Van vrijdag 18 februari tot maandag 22 februari hielden ze een kleine ‘Nederland’ tour. Aangekomen bij de 013 staat er al een flinke rij bij de kassa. In de zaal zelf is het niet erg druk, maar hoe later het werd, hoe drukker. 

Rond half 10 begint de band. Je merkt meteen dat het publiek ze al eens eerder heeft gezien, want na het eerste nummer is iedereen al opgewarmd. Na een paar nummers te hebben gespeeld vraagt de zanger of er soms dames in de zaal zijn die op het podium willen dansen. Terwijl de accordeonist voor de muziek zorgt, dansen de overige bandleden met de dames. Na dit wat rustige nummer komen de wat drukkere nummers weer. Nummers van hun nieuwe cd zoals: ‘Marions nous soleil’, maar ook van de oudere cd’s zoals: ‘La Caravane’ komen langs.

Het publiek geniet en de band zelf ook, want ze komen 3x terug om een toegift te doen.

Na afloop van het concert zijn de bandleden snel verdwenen van het podium, want ze moeten bij de merchandise staan, omdat diegene die dat meestal doet ziek is. Erg leuk om te zien hoe enthousiast ze zijn en ze maken ook graag een praatje met je, ook al gaat dat soms met handen en voeten.

Al met al een erg leuke avond en ik ga ze zeker vaker zien!

[nggallery id=269]