Situatie schets:
Met barstende koppijn strompel je de trap af richting woonkamer met een verontrustend gevoel open je de deur, bij de eerste kier komt je de misselijk makende geur van verschaald bier je tegemoet en als de deur geheel is geopend zie je dat je eens zo keurige appartement veranderd is in een ravage. Dit is hopeloos! Je ouders komen vanmiddag langs!

Jezelf een weg banend tussen lege en halfvolle bierflesjes en langs de omgevallen bloembak bereik je je stereo-set waar je mismoedig de stapel vastgeplakte en bekraste cd`s van elkaar haalt, willekeurig duw je er eentje in de lade.

Als de lade gesloten is en de eerste tonen van Backdrafts – This Heavens Goes To Eleven door de speakers klinken, krijgt het leven langzaam weer zin.

De bluesy Southern Rock van deze Zweden klink vrolijk, opzwepend en gedreven. De (hard-)rock invloeden van Motorhead, AC/DC en ZZ top zijn alom aanwezig en maken dit album voor een ruim publiek toegankelijk en ik kan mij dan ook niet voorstellen dat iemand deze muziek niet om aan te horen vindt.

This Heavens Goes To Eleven opend met het meezingbare Idiot en de mondharmonica speelt een grote rol en nummertje twee, Yesterdays & Tomorrows is in het bezit van heerlijke zanglijnen. Negen liedjes ronkt, trekt, beukt en kabbelt dit album voort en na zo`n 40 minuten is je woonkamer nog steeds een puinhoop maar er is nu wel HOOP!

Tracklist:
01. Idiot
02. Yesterdays & Tomorrows
03. E.C.G.T. Blues
04. Stand
05. No Love
06. Wheel Of No Fortune
07. On The Flipside
08. The King Of Diesel
09. Out Of Here