[singlepic id=19792 w=320 h=240 float=left]Het Paard van Troje bestaat 40 jaar en dat moet gevierd worden! Vanavond is de afsluiting van het twee weekse feest ter ere van dit jubileum. And they save the best for last: een dubbelconcert met twee Haagse muzikale grootheden: Barry Hay en DI-Rect.

Rene Bom, praat de avond aan elkaar en kondigt het eerste optreden aan. Het voorprogramma word vanavond verzorgd door de uit Nieuw Zeeland afkomstige singer-songwriter Sam Holden. Momenteel doet hij mee aan The Voice of Holland. Hij opent met Skinny love. Netjes gespeeld en gezongen, maar het lijkt of hij nog wat verlegen en onwennig is op het podium. Het geluid zit ook niet helemaal mee wat hem niet ten goede komt.

[singlepic id=19801 w=320 h=240 float=right]Time flies: Barry Hay stond met de opening van Het Paard ook op de bühne en nu 40 jaar later wordt een jubileum gevierd waarmee Barry met een nieuwe band op de bühne verschijnt. Barry Hay is bekend als de zanger van Golden Earring, de meest succesvolle en langst bestaande rockband van Nederland die wereldhits scoorde als Radar Love, When the lady smiles en Twilight Zone.
Barry Hay is in 2012 begonnen een nieuwe band samen te stellen, genaamd Barry Hay Flying V Formation. De band bestaat uit 4 jonge muzikanten, waaronder Jan Rooymans die momenteel zelf ook met Golden Earring meespeelt en heeft meegewerkt aan de nieuwste CD van Golden Earring, Pablo Van de Poel die we kennen van de band de Wolff , Huub van Loon, Daim E de Rijke en Barry Hay zelf aan kop.

Ze beginnen de avond met Going out west wat al gelijk van de bühne rockt. Ook Golden Earring nummers zoals Radar love, When the lady smiles en Long blond animal worden gespeeld, maar dan een ander jasje gestoken. De gitaarrifjes zijn anders, maar erg lekker. Wait a minute is een nieuwe song van deze formatie en klinkt ook erg lekker. Er wordt strak en energiek gespeeld alleen mis ik een beetje de interactie met de band onder elkaar. De toegift is een nummer van Michael Jackson: The way you make me feel. Ook dit is in een ‘rock jasje’ gestoken en klinkt lekker.
Met deze Flying V Formation zal Barry Hay het komend seizoen de festivals rond gaan. Ga dat zeker zien als je omvergeblazen wilt worden met energieke rock en enthousiasme!

[singlepic id=19806 w=320 h=240 float=left]Di-Rect is sinds hun bestaan kind aan huis bij Paard van Troje en is zelfs grootaandeelhouder van de foyer. Naar aanleiding van de actie ‘Paard Te Koop’ kwamen ze met de vraag of de rookruimte ook te koop was en was het aandeelhouderschap snel geregeld.
Het optreden bestaat uit de hits van DI-Rect en met de energie waarmee ze altijd op het podium staan is het leuk om naar te kijken. Het is dan ook best uniek dat deze band in een wat kleinere intiemere zaal staat, wat meteen al veel sfeer geeft. Ze nemen het publiek mee en sluiten deze leuke avond af.

Het Paard had het niet beter kunnen doen dan deze avond zo af te sluiten.

[nggallery id=1674]

[nggallery id=1675]

[nggallery id=1676]