Vanavond staan drie bands geprogrammeerd bij The Rambler  in het genre rock ‘n roll, rockabilly en psychobilly. Met Batmobile als headliner beloofd dit een feest te worden van de bovenste plank.
Bij aankomst is het rustig, geen rij, we kunnen gelijk doorlopen naar binnen. Geheel in stijl komt een stel dames aan in een old school slee á la Grease! Geweldig om te zien is dat deze scene duidelijk nog leeft gezien de opkomst deze avond.

[singlepic id=16173 w=320 h=240 float=left]De aftrap wordt, later dan gepland, gegeven door de uit Brabant afkomstige Rock-a-Willy’s. Deze drie koppige band speelt covers van een aantal grote namen die in de rock ’n roll scene te vinden zijn. Dit gebeurd in een authentieke bezetting door contrabas, snare drum en gitaar. Nummers van onder andere Johnny Cash, Elvis, Buddy Holly en Gene Vincent passeren de revue. Het gezellige groepje publiek wat de weg naar Eindhoven heeft weten te vinden geniet van de nummers. Iedereen kent ze wel, van die herkenbare nummers als “Ring Of Fire”, Johnny Be Good”, “I Love Rock’n Roll”, “Peggy Sue” die uiteraard luidkeels meegezongen worden vanavond. De band heeft er zin in en straalt dit ook uit op het podium. De set is energiek en vliegt voorbij.  De zanger en tevens drummer van de band is na de set total loss, het bewijs dat het ook voor hen leuk was om te mogen spelen op het podium bij The Rambler.

Na wat ombouwen op het podium is het tijd voor de tweede band van vanavond.  Hedzer, Jef en Thijs van Rocker Arms betreden het podium. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een authentieke bezetting: contrabas, drum en gitaar. De zaal is inmiddels weer wat voller en dat maakt het voor de band alleen maar leuker om te spelen. De set is erg fijn om naar te luisteren. Het is dan ook erg moeilijk om stil te blijven staan en om mij heen zie ik dan ook hier en daar een aantal mensen een dansje wagen of met volle overtuiging de nummers meezingen. Dat de heren plezier hebben in het performen is duidelijk te zien. Vooral frontman Jef en drummer Thijs geven zo nu en dan een mooi expressief showtje weg. Als losgeslagen stuiterballen stuiteren zij door de set heen. Verder wordt er ook nog een aantal keer medegedeeld dat drummer Thijs nog vrijgezel is en dat weet het vrouwelijk schoon in de zaal ook wel te waarderen.

[singlepic id=16184 w=320 h=240 float=right]De tijd vliegt voorbij en rond de klok van middernacht is het dan tijd voor de band waar het inmiddels volgestroomde The Rambler voor gekomen is, Batmobile!
Dat de mannen al heel wat jaren meedraaien is goed te zien in het gemengde publiek wat aanwezig is, jong en oud zijn vertegenwoordigd. Gelijk bij het eerste nummer barst de bom en wordt het een compleet gekkenhuis. De psychedelische nummers maken heel wat los bij de bezoekers en de band. Beiden gaan helemaal los. De pit gaat er zo heftig aan toe dat de microfoonstandaards sneuvelen, panty’s waar niets meer van over blijft en de eerste gewonden vallen. Even de bloedneus stelpen en we kunnen weer verder zie ik een dame denken. Hoe verder de set vordert met steeds meer up tempo nummers des te uitbundiger het publiek reageert, luidkeels wordt er meegezongen en overal om me heen zie ik mensen het podium op gekatapulteerd worden. Met de snelheid waarmee ze omver gepit worden, net zo snel staan ze weer overeind. Geweldig om te zien dat de band hiervan kan genieten. Frontman Jeroen en basist Eric zoeken dan ook vaak de interactie op met het publiek. Na een set van een uur kondigt de band het laatste nummer aan. Onder luid applaus verlaten Johnny, Jeroen en Eric het podium maar het publiek wil meer! Meer krijgen ze. Tot twee keer toe komt de band terug om toegiften te doen. Telkens kondigen de mannen aan dat dit nu echt het laatste nummer is maar niets is minder waar. Pas rond de klok van twee is de band klaar en helemaal afgepeigerd. Het dak van The Rambler is er dan ook helemaal vanaf gegaan vanavond! Toch schreeuwt het publiek om meer maar dat zit er niet meer in. De heren zijn er klaar mee voor vanavond en komen niet meer terug voor een derde keer toegiften. Met plezier en onder de indruk van deze avond loop ik naar buiten.

[nggallery id=1347]

[nggallery id=1348]

[nggallery id=1349]