De Bazzookas timmeren enorm hard aan de weg. De formatie van zanger Bazz en de Palookas zijn door Nederland aan het gaan om daar vele zalen op z’n kop te zetten. Hun album “Kaboem” is gloednieuw en velen krijgen de kans om het nieuwe werk meteen live te kunnen aanschouwen. Zo ook de bezoekers van de Groene Engel die een heerlijk avondje met ouderwetse oervette Nederlandse ska voor hun kiezen krijgen.

Alvorens de hoofdact het podium betreedt is het al behoorlijk druk en gezellig in de zaal in Oss. Het veelal jeugdige publiek is al bijtijds aanwezig om de supportacts Sophie and the Franklins en All Stars on Stage aan te moedigen. De twee voorprogramma’s komen allebei uit Oss en spelen naast een aantal covers ook eigen werk. De bands stonden eerder al eens op het podium van de Groene Engel en nu krijgen ze wederom de kans om ervaring op te doen. Hoewel het beginnend talent toch wel wat foutjes laat zien is het wel vermakelijk. Echter is het wel zo dat de muziek die beiden maken weinig te maken hebben met de hoofdact, met de Bazzookas.

Als de heren van de Bazzookas het podium hebben en hun allereerste klanken hebben gespeeld lijkt er een startschot te zijn afgegaan. Het publiek begint acuut te feesten, te springen en de band erg enthousiast aan te moedigen. De bezoekers hebben er zin in en het enthousiasme is blijkbaar niet alleen voor het podium, maar ook op het podium te zien. De Bazzookas gaan er meteen tegenaan en de blazers van deze formatie maken er ook graag een feest van. Ze dansen over het podium en laten veel meer zien dan enkel hun spel op de instrumenten. Ook stuitert zanger Bazz graag over dit podium op en neer om de songs van de vocalen te voorzien. Eerder speelde hij al eens met Van Katoen in deze zaal, maar nu in de nieuwe formatie gaat het hem ook geweldig af. Naast oude klassiekers van zijn oude band komen er ook nieuwe stukken voorbij. Het nieuwe album “Kaboem” wordt dan ook goed gepromoot en het is simpelweg smullen vanavond.

Er is voldoende entertainment in de Groene Engel. Halverwege de show duikt Bazz het publiek in om de zaal in twee delen te splitsen. Een zangwedstrijd lonkt en het publiek helpt dan ook graag een handje mee. Als er genoeg gezongen is Stormen de twee helften van de zaal vervolgens richting elkaar en gaat men feestend verder. Ook krijgen de bezoekers de kans om te stagediven en te crowdsurfen. Dit wordt dan ook voldoende gedaan, maar het hoogtepunt van de avond is toch wel de bezoeker die door Bazz “de man met de snor” genoemd wordt. Hij mag eerst een stukje meezingen, maar ook deze relatief wat oudere bezoek verlaat het podium door te crowdsurfen. Het feest vanavond wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende factoren. Een enorm energieke band, een enthousiast publiek en de aanstekelijke muziek van de heren. Nummers als “Ontspan”, “Donder op” en “Doe het dan zelf” ontbreken niet en iedereen brult graag een nootje mee.

De band verlaat het podium niet, want een toegift kan ook zonder het podium eerst te moeten verlaten. In het toegift worden alle dames uitgenodigd op het podium om mee te feesten en velen geven graag hieraan gehoord. Zo eindigt de avond met een bomvol podium en geeft de band nog eenmaal alles. Kaboem!