[singlepic id=10275 w=320 h=240 float=left]De voertaal in de Effenaar is vanavond die van onze oosterburen. Waar je  ook komt.  Binnen aangekomen is het leuk om te zien is dat het publiek dat op de twee bands van vanavond is afgekomen, redelijk gemêleerd is.  Waarbij toch een aardige scheiding is te ontdekken, jong vooraan en ouder rustig een biertje nippend wat verder naar achter. Gelukkig is er een fotopit, zodat ik wellicht ook nog met een paar fatsoenlijke plaatjes thuiskom. De bands die op het menu staan zijn Dÿse en Beatsteaks. Die zouden garant moeten kunnen staan voor een leuk feestje.

Als het licht dimt en de heren van Dÿse het podium betreden gaat het meteen los. Schwarz und Weiss schalt het uit de luidsprekers, zwart en wit gaan de heren gekleed.  Wat volgt is een act die zijn weerga niet kent. Vraag me niet het in een hokje te duwen, want dat kan volgens mij niet. Laten we het maar op stevige rock houden. En omdat ik het niet beter en zeker niet mooier kan zeggen, citeer en vertaal ik hier vrij naar Metalrage.com: “Men neme een drummer en een gitarist die beide zingen kunnen en je hebt een band. Op het podium blaast deze tweemansformatie iedereen weg en maakt iedereen die in de zaal staat onmiddellijk een fan.” Nou, mij hebben ze in ieder geval binnen, maar of iedereen in de zaal om is, durf ik niet te zeggen.

[singlepic id=10289 w=320 h=240 float=right]Dat durf ik wel te zeggen bij de hoofdact, Beatsteaks. Ging het publiek al uit zijn dak bij Dÿse, nu gaat het dak eraf, lijkt het wel. De 5 koppige band brengt lekker in het gehoor liggende punkrock. Nu eens rauw, dn weer wat vriendelijker (hoewel dat misschien een iets te zoete beschrijving is). In elk geval gaat het publiek vanaf het begin  los en is het duidelijk dat men voor deze band kwam.  De band speelt daar goed op in, wat een prima sfeer oplevert. Muzikaal zit de set goed in elkaar. Het begint sterk met een paar stevige nummers, gevolgd door een aantal wat rustiger nummers. Deze komen helaas wel erg commercieel over  en zijn daardoor minder interessant, wel verklaard het waarom de band zo’n succes heeft met het nieuwe album Boombox (welke overigens het aanhoren zeker waard is).  Gelukkig maken ze het weer goed met een prima slot en toegift. Zo krijgen we inderdaad het feestje waar we voor kwamen.

[nggallery id=839]

[nggallery id=840]