Only revolutions is alweer het vijfde album van het Schotse Biffy Clyro en de opvolger van het succesvolle album Puzzle uit 2007.

Met Puzzle werd er een commerciëlere koers ingezet wat veel fans van het eerste uur niet konden waarderen. Toch bleek het een goede zet want er werden ook veel nieuwe fans mee gewonnen. Liefhebbers van het oude werk zullen met Only revolutions best in hun nopjes zijn want muzikaal gezien is het een mix van de oude Biffy Clyro sound en de commerciëlere sound van Puzzle.

 Bij vlagen rockt dit album de pan uit met nummers als Mountains, Booooom blast & ruin, Cloud of stink en That golden rule dat erg veel weg heeft van de Foo Fighters maar wel een van de hoogtepunten van het album is. Op andere momenten klinkt de band heel ingetogen, zoals het mooie God & Satan, dat me heel erg aan Snow Patrol doet denken. De vergelijking met Snow Patrol gaat trouwens wel vaker op. Zoals het geweldige Bubbles. Een heerlijk catchy en rockend nummer. Maar ook het commerciële soundje van Puzzle komt regelmatig bovendrijven. De single The captain is daar een perfect voorbeeld van dat wederom erg catchy is en de hele dag in je hoofd blijft hangen.

 Only revolutions is een zeer afwisselend album geworden en een van de betere releases van 2009.