[singlepic id=8618 w=320 h=240 float=left]Wat ooit is begonnen als een voorstel wat eigenlijk bedoeld was als een grapje, is vanavond werkelijkheid geworden: in de huiskamer van organisator Martijn zitten niemand minder dan Bjorn van der Doelen en Ellen Jeurissen voor een intiem optreden in huiselijke sfeer. Een select gezelschap van zo’n 15 man heeft het voorrecht uitgenodigd te zijn, de vooruitzichten voor kleinschalig en intiem zijn aanwezig!

Bij binnenkomst is er geen podium, backstage of vergelijkbaar: het is handje schudden en vergezeld van een hapje en drankje beginnen de gesprekken al snel te lopen. Als na een half uurtje Bjorn zijn gitaar ter hand neemt, gaat het optreden beginnen, echter niet zonder zich eerst te introduceren aan de aawezigen, en in het kort terug te komen op zijn voetbalcarriere en zijn huidige muziek. Aangezien er geen plek is voor de voltallige band Allez Soldaat, welke uit zes personen bestaat, wordt Bjorn alleen geflankeerd door de zangeres van de band, Ellen Jeurissen.

De set van zo’n klein uurtje bestaat uit een diversiteit aan nummers, waarbij de aftrap gegeven wordt met een selectie uit zijn serieuzere repertoire: de numers “vader” en aansluitend “moeder“. Dat de tekst niet altijd even diep hoeft te zijn bewijzen nummers als “De Breezer-sletjes bleus“. Ook de volledig overtrokken media aandacht voor het huwelijk van Wesley & Yolanthe passeert de revue in een van zijn nummers, waarvan Bjorn zelf al aangeeft dat het niet door iedereen even enthousiast is ontvangen…

In veel van de nummers neemt Bjorn zowel de zang als gitaar voor zijn rekening, en wordt daarbij heel subtiel ondersteund door de vocalen van Ellen. Om “haar toch even aan het werk te zetten” volgt een vertolking van het nummer “Lovin’ Whiskey“. En natuurlijk het absoluut intense “Als ge ooit“, in de uitvoering welke ik reeds vele malen door JW Roy en Gerard van Maasakkers heb horen vertolken. Leuk detail: tussen de uitgenodigden zat niemand minder dan Floor Hofman. Dit geeft al een goede indicatie over de invulling van het volgende huiskamerconcert.

Verder rest mij niks dan de initiatiefnemer de eer te geven die hij toekomt: Martijn bedankt!

[nggallery id=704]