Wat is er lekkerder dan op een vrijdagavond je weekend ingaan met een heerlijke stukje rockmuziek? Cultuurpodium Groene Engel in Oss denkt hier ook zo over. Om dan ook het weekend heerlijk te beginnen zijn er drie bands uitgenodigd om hun klanken te laten horen. De gitaren zijn ingeplugd, tijd voor Radio Blackout, Automatic Sam en Black Bottle Riot.

Openers van vanavond zijn de heren van Radio Blackout. De band uit Oss timmert hard aan de weg en heeft al eerder op het podium van deze zaal gestaan. Op deze avond is het voor hen een keer een kortere set. Eerder stonden ze er met een geheel eigen optreden en nu hebben ze een half uur de tijd gekregen om wat van zich te laten horen. De band speelt een krachtige set, waarin oude en nieuwe nummers de revue passeren. Ook is er ruimte voor een cover, maar wel eentje die absoluut niet in hun muzikale straatje past. Martin Solveig scoorde een gigantische dancehit met “Hello”, maar ook de mannen van Radio Blackout komen er met hun rockversie prima mee weg. De band speelt enthousiast en ook het publiek kan het korte optreden van de Ossenaren wel waarderen.

Na Radio Blackout is het tijd om wederom lekker te gaan rocken. Uit de Achterhoek is een bus gekomen met daarin Automatic Sam. Ook deze mannen hebben de rock hoog in het vaandel en de gitaren doen flink hun best. In 2009 verscheen hun album “Hot Foot Oil” en uiteraard komen er nummers van dit album voorbij. De heren zijn in staat om goede stonerrock neer te zetten. Het gevaar bij stonerrock is wel dat nummers soms wat te lang worden opgerekt, waardoor het allemaal wat langdradig wordt. Ondanks dat de band een prima show neerzet vanavond wil het soms toch net wat te lang duren. Kwalitatief is er echter weinig op de band aan te merken. De gitaren, drums en de zang passen prima bij elkaar. Tevens maakt Automatic Sam van dit optreden gebruik om nieuw materiaal te laten horen, wat naar eigen zeggen, op de nieuwe plaat terecht zal gaan komen. Hun debuutalbum was al behoorlijk sterk en met deze nieuwe nummers in het verschiet kan er nog best wat moois gaan gebeuren.

Afsluitende act in de Groene Engel vanavond is Black Bottle Riot. De band uit Nijmegen heeft een druk jaar achter de rug en mag met trots zeggen dat ze op het Rockin’ Park Festival in hun stad Nijmegen hebben mogen spelen. Het collectief speelt ook vanavond een flinke dosis Rock ’n Roll. Daar waar de voorgangers van vanavond zich al prima hebben gemanifesteerd is het bij Black Bottle Riot allemaal net wat strakker. We hebben te maken met een echte band, waarbij alles onderling goed klopt. Dit merk je aan hun show en aan de muziek die ze spelen. Hun setlist met allemaal eigen nummers zal mogelijk ook de basis zijn van hun debuutalbum, wat nog moet gaan uitkomen. De heren uit Nijmegen hebben de klok op rock gezet en het publiek heeft kunnen smullen vanavond. Vooral de nummers “In the balance”, “Ball and Chain” en “Bright Light City” knallen er heerlijk in. Hun rauwe sound is een zeer mooie verwelkoming en het gaspedaal wordt flink ingetrapt. Hoe mooi kan Rock ’n Roll toch zijn. De Groene Engel heeft dan ook met deze avond veel nieuw talent gehaald en voor velen is het weekend meteen goed begonnen!