Twintig jaar na het fenomenale debuut Shake your moneymaker kijken de broertjes Robinson en co. terug op hun carriëre via Croweology, een album waarop de band akoestische uitvoeringen ten beste geeft van een 20-tal favoriete Crowes nummers.

Dat de Black Crowes het 20 jaar uitgehouden hebben is eigenlijk al een wonder gezien de vele line-up wisselingen en de niet altijd optimale verstandhouding tussen Chris en Rich Robinson. Het heeft wel veel goede muziek opgeleverd zoals is te horen op Croweology. Twintig songs in een akoestisch jasje is misschien iets teveel van het goede, toch klinkt de band bij tijd en wijle zeer bevlogen en hebben de heren er duidelijk hoorbaar plezier in.

Zo staan er prima uitvoeringen op van Jealous again, Remedy, Hotel illness, Wiser time, She talks to angels, Morning song, Thorn in my pride en Sister luck. De stem van Chris Robinson heeft na al die jaren nog niets aan kracht verloren en klinkt nog net zo soulvol als 20 jaar geleden. Maar ook muzikaal valt er weinig op aan te merken. Andere songs die prima vertolkt worden zijn Share the ride, Soul singing, Welcome to the good times en Girl from a pawnshop.

Dit schijnt voorlopig het laatste album te zijn van de Black Crowes. Na een uitgebreide tour zal de band het voor onbepaalde tijd voor gezien houden. Geniet er dus maar van!