Blackfield is het samenwerkingsverband tussen Steven Wilson (Porcupine Tree) en Aviv Geffen uit Israel die in zijn thuisland een van de meest toonaangevende rock muzikanten is. Welcome to my DNA is inmiddels het derde album en blijkt een waardige opvolger te zijn van het prachtige tweede album Blackfield II.

In zijn geheel haalt dit nieuwe album weliswaar niet het hoge niveau van zijn voorganger, toch is Welcome to my DNA zeer de moeite waard. De mooie melodieën zijn nog altijd in ruime mate aanwezig en in combinatie met de rustgevende stemmen van Wilson en Geffen blijft het heerlijk wegdromen geblazen.

Muzikaal gaan de heren wel steeds meer de kant op van Porcupine Tree. Niet dat de muziek harder is geworden maar qua structuur zijn er meer overeenkomsten dan op de vorige twee albums. Onnodig te zeggen dat het verder allemaal weer klinkt als een klok en het vakmanschap er vanaf spat. Wilson en Geffen vullen elkaar perfect aan. Ook nu hebben de nummers meerdere luisterbeurten nodig om op hun plek te vallen maar als ze eenmaal op die plek zijn beland is het genieten van o.a. Glasshouse, Go to hell, Rising of the tide, Oxygen, Zigota en DNA.

Op 10 april staan de heren in Paradiso.