Sinds ik de naam van de band van vanavond voor het eerst tegenkwam zingt er een liedje door mijn hoofd: “Black hole Sun, won’t you come….”. Het liedje van Soundgarden vind ik geweldig, ik hoop dat de band een zelfde indruk achterlaat. Vanavond spelen ze in Popei Eindhoven, de officiële release van hun EP.

[singlepic id=20437 w=320 h=240 float=right]Blackholesun is een stonerband die is voortgekomen uit Moped Kraftkwartet.  Het adagium van deze club was het mengen van jaren 70 rock met stoner, en dat doen ze nu als Blackholesun nog. De muziek die we te horen krijgen slingert inderdaad wat heen en weer tussen de twee genres die ik net noemde.  De band bestaat uit Hugo Knobel op bas, Martijn Sijmons  op gitaar, Alex Wijn doet de zang en de effecten en drummer Bas van de Loo. Gezamenlijk weten ze een stevig stuk muziek neer te zetten. Maar liefst 11 nummers komen voorbij. Muzikaal zit het allemaal wel lekker in elkaar waarbij vooral het gitaar- en basspel aanspreken. Helaas komt de zang hier niet goed met mee, het mist met name body. Ook de performance laat nog te wensen over, er gebeurt verbazingwekkend weinig op het podium.

Toch was het een vermakelijke avond en ben ik er zeker van dat als de band aan de genoemde punten werkt, we ze nog regelmatig zullen tegenkomen. De recensie van de EP waar het deze avond om ging is hier the vinden: http://www.rockportaal.nl/blackholesun-blackholesun/

[nggallery id=1737]