Jaarlijks organiseert Dynamo Eindhoven een feestje voor de liefhebber van het ietwat steviger genre metal. Ook dit jaar staat er weer een Bloodshed Fest op de agenda. Nummer 13 om precies te zijn. Gedurende twee dagen passeren maar liefst 31 grindcore bands de twee beschikbare podia.

[singlepic id=19222 w=320 h=240 float=left]Vanuit heel Europa zijn liefhebbers van dit genre afgereisd naar Eindhoven om zich te laven aan keiharde drums, getrash op gitaren, en gegrunt, -krijs en andere keelklanken. Dit alles uiteraard aangevuld met een biertje op zijn tijd. Namens Rockportaal.nl  ben ik op zaterdag  even binnen gewipt om de sfeer te proeven  en een fotoreportage te maken. Wat me onmiddellijk opvalt is de enorme drukte. Al bij binnenkomst is het in het atrium aanschuiven geblazen, terwijl de Kelderbar, waar Livstid de boel op stelten zet, ook tot de nok toe gevuld is. Heet is het er ook en minstens net zo vochtig als buiten waar een heuse moesson is los gebarsten.

[singlepic id=19231 w=320 h=240 float=right]Gedurende de dag hoor je de kwaliteit van de bands toenemen met als apotheose het Amerikaanse  “Dropdead” en  het Zweedse “Wolfbrigade”. Met de namen neemt ook de grootte van de mosh pits toe, het aantal stage dives, het alcohol promillage, en laten we dat niet vergeten de extase bij de bezoekers. Al met al een zeer geslaagd feest, daar zijn alle bezoekers het over eens. Een geweldige sfeer en zelfs voor een relatieve buitenstaander een erg leuk festival om te bezoeken.  De band die mij bij blijft van deze editie is “Downfall of Gaia”. Eerder een stoner/sludge band dan grindcore, maar wel erg leuk dat men er zulke bands tussen programmeert, het heeft zeker meerwaarde.

[nggallery id=1615]