Bloom is een Engelse band waar wij in Nederland nog maar weinig van gehoord hebben. Dit gaat snel veranderen als ze de Benelux gaan overtuigen van hun kwaliteiten met de release van het debuutalbum en een clubtour in het najaar van 2010.

De band bestaat uit Andy Race (guitaar, zang), Tony Fair (bass), Brian Rimmer (drums, zang) en Richard Fewings (gitaar, zang). Op dit moment zijn ze bezig met hun tweede album, maar wij zullen het nog even met het eerste album “Al That is” moeten doen.

De muziek op het album ligt erg lekker in het gehoor. Catchy melodieuze liedjes waarbij de productie van het album gelukkig niet al te strak is. Hierdoor krijg je de indruk dat Bloom ook erg leuk is om live naar te luisteren.
De cd gaat van start met de ballad “Lost in Space” waarmee de toon voor de eerste zeven nummers is gezet. Veel lange uithalen van Race ondersteund door solide gitaarwerk en hier en daar een stukje piano. “Doctor” en “ Voices” zijn wat meer uptempo nummers die gevolgd worden door het wat vrolijker klinkend nummer “Stop”. “Windows 98” klinkt vervolgens weer erg dramatisch (volgens mij ga het nummer niet over het besturingsysteem van Microsoft). Het album sluit af met het lekker stevige “Love n hate” wat dan ook behoord tot een van de beste nummers op deze cd.

Dit album misstaat niet in je kast naast de albums van Kings of Leon, Starsailor, Snowpatrol enz.
“All that is” is een goed en degelijk album waarmee Bloom de harten van de muziekliefhebbers in de Benelux kan gaan veroveren.

Tracklist
1. Lost In Space
2. Movin Too Fast
3. Shoulder To Cry On
4. The Secret’s Out
5. No Turning Around
6. Falling
7. Barriers
8. Doctor
9. Voices
10. Stop
11. Windows 98
12. Love n Hate