Een popjournalist zei ooit eens ‘begin je recensie nooit met een cliché’. Toch ga ik daarmee beginnen en zal ik daarmee eindigen. Komt ie: Behandel een ander zoals je zelf behandeld wenst te worden. Heel simpel. Body Void draagt die boodschap uit op hun nieuwe EP getiteld You Will Know The Fear You Forced Upon Us. Vanaf 15 maart te verkrijgen via Seeing Red Records, Crown & Throne Ltd en Dry Cough Records.

Dat het echte leven nog veel erger en harder kan zijn dan Game of Thrones, werd bewezen in november 2016, toen Trump als president werd verkozen. Het gevolg was een enorme toename van discriminatie op huidskleur, geslacht, geaardheid, sociale klasse, intelligentie, lichamelijke en psychische beperkingen, afkomst, uiterlijk. Op de vorige plaat I Live Inside A Burning House, ging het over je identiteit vinden en je psychische welzijn. Op deze plaat gaat het over de angst die mensen voelen die niet blank zijn, die niet heteroseksueel zijn, die vrouwelijk zijn, noem de rest maar op. Die angst is met geen pen te omschrijven. Voor één dag zou iedereen eens die angst moeten voelen. Ook hier in Nederland, want hier gaat het ook niet de goede kant op. Iedereen heeft iets op te merken aan een ander en oordeelt daar veel te snel over. We zijn vergeten dat ieder persoon een eigen geschiedenis heeft en miljoenen keuzes heeft gemaakt om op de plek te komen waar ze nu zijn. Wat je ziet is nog niet eens een fractie van een nanoseconde. Dus hou je bek gewoon en leer iemand eerst eens goed kennen. Met je bek.

Zo dat is eruit. Muzikaal klinkt Body Void alsof ze de tektonische platen van de aarde kunnen verschuiven. Zo krachtig, alsof iedere riff zich dwars door de grond heen boort tot in de kern. De twee nummers lieflijk getiteld DIE OFF en FASCIST CANCER duren beiden 20 minuten en in die tijdspanne hoor je de boosheid, de frustratie over wat er allemaal gebeurt in Amerika. Evenals het vorige album is dit een intense, heavy plaat die je raakt tot diep in het bot. En opnieuw ook complimenten voor het mooie artwork van Muhamad Ikabal Arifin Suradi.

Conclusie: Iedereen heeft een dark place in zichzelf en mocht je je daarin bevinden, dan is dit de plaat waarmee je die plek nog meer kan verkennen. You Will Know The Fear You Forced Upon Us klinkt als een soort Dante’s Inferno- achtig verhaal en Body Void heeft daar de perfecte soundtrack voor gemaakt.

O, en behandel een ander zoals je zelf behandeld wenst te worden hahaha.

Op een schaal van 1 tot 10:

9,0

Via deze link kun je het album beluisteren en een kort interview lezen met gitarist/vocalist Will Ryan over het album.