De carriëre van  Brian Howe start in 1983 als zanger bij Ted Nugent op diens album Penetrator. Een jaar later krijgt Howe het aanbod om bij Bad Company te komen zingen als vervanger van Paul Rodgers. Geen makkelijke opgave maar toch grijpt hij die kans met beide handen aan. En niet ten onrechte want de Bad Company albums met Howe op zang zijn zeker de moeite waard. Uiteindelijk zou de succesvolle samenwerking tien jaar duren.  Howe maakt ook nog een solo album getiteld Tangled in blue maar daarna blijft het toch akelig stil.

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht ooit nog eens iets van hem te horen maar gelukkig bewijst hij met Circus bar het tegendeel. En ik leg de nadruk op gelukkig want Circus bar is een geweldig album geworden. Howe’s stem klinkt beter dan ooit en de songs zijn stuk voor stuk pareltjes met prachtige melodieën en catchy refreinen. Muzikaal staat het allemaal als een huis en doet het me erg denken aan de hoogtijdagen van Foreigner. Ook de productie is af.

Er staan tevens opnieuw opgenomen uitvoeringen op van How ‘bout that en Holy water, twee songs uit zijn Bad Company periode. Het heeft geen zin om de overige nummers apart te bespreken. Het is gewoon heel simpel, ben je liefhebber van melodieuze (hard)rock en A.O.R. van hoge kwaliteit dan is Circus bar verplichte kost!  Een top album waarmee het nieuwe jaar uitstekend is begonnen.