Wanneer ik eerder deze week wordt benaderd door Dok6 met de vraag of ik tijd en zin heb om te komen fotograferen op de Dok Tribute avond kan ik daar geen nee tegen zeggen. Op de agenda staan 2 Tribute bands, Näp en BrooT.

Toegegeven, het is wat anders dan wat ik normaal doe, maar dat maakt het niet minder leuk om eens een “ander hokje” op te zoeken. Bij binnenkomst is het nog vrij rustig maar al snel vult de zaal zich met de nodige mensen om het gezellig druk te maken.

[singlepic id=10737 w=320 h=240 float=left]Als de eerste band, Näp, on stage komt en de eerste tonen aanslaat is het in de zaal nog vooral druk met pratende mensen. Het lijkt erop alsof het een gezellige bijeenkomst is van mensen die elkaar al een hele poos niet gezien hebben. De nodige biertjes worden genuttigd en de hangtafels worden in rap tempo aangevuld in de zaal.

Näp doet ontzettend zijn best om de aandacht van het publiek te krijgen en na een paar nummers weten ze die dan ook volop te trekken en houden deze de rest van de set vast. De bekendere nummers worden meegezongen en de kleine vrije ruimte die er voor het podium aanwezig is wordt benut als dansvloer.
De band vindt het duidelijk leuk om op het podium te staan. Meerdere malen wordt er contact gezocht tussen de bandleden of tussen de band en het publiek. Het nummer “Sinds een dag of twee” wordt opgedragen aan een jarige dame in de zaal wat zorgt voor een leuk intermezzo. Daarna kan het feestje zich voorzetten en vuurt de band nog meer dansbare en meezingbare nummers af op het publiek.
Wanneer Näp aankondigt dat zij na een lange set al bij het laatste nummer zijn aangekomen vraagt het publiek om meer en dat krijgen ze ook. Marcel, Walter, Erik en Dennis trakteren het publiek op 1 toegift en verlaten voldaan het podium.

Wanneer het podium helemaal in gereedheid is gebracht wordt het tijd voor de tweede band.
BrooT mocht ik vorig jaar al bewonderen en zij hebben toen een erg positieve indruk achtergelaten. De sfeer die gecreëerd wordt door de band is er eentje van de bovenste plank.
Met een frontman die als 2 druppels water lijkt en klinkt als de grootste rock ’n roll legende van Nederland, Herman Brood, kan het niet anders dan dat het een knallende avond word. Als je deze man dan ook nog eens overgiet met een sausje van twee sexy bombita’s en er een swingende band aan toe voegt is het één groot feest.

[singlepic id=10726 w=320 h=240 float=right]Ook deze band heeft er duidelijk zin in en er wordt weinig gepraat tussen de nummers door. De nummers volgen elkaar vlot op. Door het publiek wordt er meegezongen en gedanst op alle hits die voorbij komen. Uitbundig wordt er gereageerd op het nummer “Saturday Night” terwijl het bij “My Way” juist rustig blijft.
Leadman Jos gedraagt zich op het podium ook als een exacte kopie van Herman en lurkt af en toe aan de fles Jack die op de welbekende kruk op het podium staat. Ook deelt hij graag deze fles met een dame uit het publiek.

Marcel van de band Näp deelt het podium ook met BrooT nog een keertje deze avond. Het welbekende nummer “Als je wint” wordt ook door deze heren erg mooi neergezet.
Wanneer de band afsluit met het nummer “I love you like I love myself” is dit ook gelijk de grande finale van de avond. Alle bandleden worden netjes voorgesteld aan het publiek en de band verlaat het podium. Voldaan en met een “heb nog meer zin in zo’n feestje” gevoel verlaat ik Dok6.

Set list Näp: Doe maar net alsof- Zoek het zelf maar uit – Okee – Belle Hélène – Alles doet het nog – Nachtzuster – Watje – Is dit alles – Doris Day – Belle Donna – Tijd genoeg – Pa – 1 nacht alleen – Heroïne – sinds een dag of 2 – Dansen met Alice – Radeloos – Liever dan lief – Je loopt je lul achterna – De bom (toegift)

Set list BrooT: Saturday Night Big Band Intro – Never be Clever – Dope Sucks – Still believe – True fine mama – Hit – Doin’it – Can’t stand it – Too slow – Doreen – Sleeping bird – Beat – Get lost – Rock & Roll Junkie – One more dose – Als je wint – Hot shot – Checking out – My Way – Street – Saturday night – I love you like I love myself

[nggallery id=874]

[nggallery id=873]