All night long is de opvolger van het uitstekende en succesvolle album Black butterfly uit 2008. Opgenomen in de eigen studio van gitarist Keith Nelson laten de ruige rockers van Buckcherry horen waar ze goed in zijn. Gedreven, energieke rock met de onmiskenbare rauwe strot van zanger Josh Todd. Fans van Buckcherry kunnen met dit nieuwe album weer prima uit de voeten.

Toch moet er ook worden geconstateerd dat All night long min of meer een herhaling is van wat de band ons al jarenlang voorschoteld. Het grootste verschil zit hem eigenlijk in de kwaliteit van de nummers die toch iets minder aanspreken dan de songs op Black butterfly en het succesalbum 15. Die twee albums staan bomvol catchy songs die onmiddelijk blijven hangen als je ze eenmaal hebt gehoord. Helaas is dat op All night long een stuk minder het geval.

Slecht is het natuurlijk allemaal niet want Buckcherry is en blijft een geweldige band en zoals gezegd, fans van de band zullen met dit nieuwe album zeer tevreden zijn, maar de echte vonk slaat niet direct over. Het zijn in eerste instantie de wat rustigere nummers als These things en Bliss die het meest aanspreken, waarin Todd laat horen dat hij niet alleen een rauwe stem heeft maar gewoon een geweldige zanger is.

Het is duidelijk dat All night long een album is dat meerdere luisterbeurten nodig heeft om te groeien. Het heeft wellicht wat minder catchy nummers maar Buckcherry rockt nog steeds de pannen van het dak met songs als It’s a party, Oh my Lord, Never say never, het titelnummer en het geweldige Dead. Een prima album, dat zeker. Maar als ik moet kiezen dan zet ik toch liever 15 of Black butterfly op.