Het ziet er redelijk verlaten uit voor de Effenaar in Eindhoven als ik kom aangesneld. Ik ben wat aan de late kant, maar aan de rommel te zien heeft er een behoorlijke rij gestaan. De mannen van Bullet for my Valentine zijn de komende maanden vaker in de buurt van ons land te vinden, zo spelen ze ook op Graspop en Fortarock. Maar  vanavond spelen de mannen in een uitverkochte Effenaar. In het voorprogramma worden ze bijgestaan door de bands Dommin en Cancer Bats.

Als ik de overvolle zaal binnenstap overvalt de geur van zwetende pubers me even. En wat is het hier warm en vol. Maar al direct merk ik dat de sfeer er al goed in zit. Cancer Bats speelt zijn laatste (krachtige) noten en het publiek is al opgewarmd. Terwijl het podium wordt omgebouwd in afwachting van de Engelse mannen van Bullet for my Valentine, bekijk ik het publiek om me heen. De gemiddelde leeftijd ligt weer laag en geamuseerd kijk ik naar wat twijfelende ouders die aan de zijkant staan. De oudere fans staan wat verder achterin. De zaal is in afwachting en meerdere malen stijgt het gejoel op als er iemand het podium op gelopen komt.

Na een half uur wachten staan ze er ineens en krachtiger dan ooit trappen ze af met het nieuwe nummer ‘Your Betrayal’. Het publiek gaat los en zo ook de band. Strak en krachtig met een onuitputtelijke energie speelt Bullet for My Valentine nummer na nummer. Na ook de titelsong van het nieuwe album ‘Fever’ te hebben gespeeld is het tijd voor wat oudere nummers. Klassiekers als ‘All these things I Hate’ en ‘Scream Aim Fire’ komen voorbij geraasd. Zanger Matt Tuck kan grote delen van de lyrics aan het overenthousiaste publiek overlaten, maar zingt zelf gelukkig ook nog wat. Dat deze band oud en jong kan beroeren laten ze met dit indrukwekkend optreden wederom zien. Iets langer dan een uur gaan de mannen in een stampend tempo door. Zelfs bij het wat rustige ‘Say Goodnight’ zakt de boel niet in, maar blijft het een strak geheel. Scherpe gitaarsolo’s, dampende drumpartijen en rauwe uithalen. Om maar met de woorden van Matt Tuck zelf te eindigen: ‘Thank you from the bottom of my fucking heart!’.

Setlist:
1. Your Betrayal
2. Fever
3. Waking the Demon
4. All These Things I Hate (Revolve Around Me)
5. Tears Don’t Fall
6. Say Goodnight
7. 4 Words (To Choke Upon)
8. The Last Fight
9. Scream Aim Fire
10. Begging For Mercy
11. Hand of Blood
12. Alone