Voor het eerst sinds lang is er weer eens een stevige avond in PopEi geprogrammeerd: metal-core dekt de lading van de 2 bands van vanavond het meeste.

[singlepic id=10752 w=320 h=240 float=left]Eerste band van vanavond is Blazkowicz. Op hun myspace-pagina kondigen ze zichzelf aan als een aggresieve en energike explosie met “headbanging guitar-riffs, groovy blastbeats and skullcrushing breakdowns”. Met een gezonde dosis “eerst zien, dan geloven” betreedt ik de zaal bij aanvang. Het duurt echter niet lang voordat ik overtuigd ben: een half uur lang ben ik er getuige van wat een wedstrijdje “wie maakt de meeste herrie” zou kunnen zijn: zanger Nickless tegenover de rest van de band. Vooral de energie waarmee de heren losgaan op het podium maakt goed dat men af en toe een klein steekje laat vallen v.w.b. de strakheid. Een geslaagde opening is uiteindelijk de enige conclusie die ik na afloop kan maken.

[singlepic id=10703 w=320 h=240 float=right]Burn the Iris bestaat al wat langer: deze band is in 2007 opgericht. Inspiratie wordt door de bandleden gehaald uit bands als The Ocean, Isis en Burst en versmolten tot een eigen interpretatie van aggresieve en catchy grooves. In datzelfde jaar wordt meteen een promo uitgebracht, en vorig jaar zag de EP “souvereignt” het daglicht.

Enkele citaten uit reviews zijn: “”tight as hell, various as a roller-coaster” (Fret) & “…mercilessly pound with aggression, tempo changes and some truly epic moments” (Terrorizer). Waar Blazkowicz al een zeer respectabele show neer heeft weten te zetten, gaat dit vijftal er toch nog net een stukje overheen: nog strakker gespeeld, nog dynamischer en met net wat meer energie blijkt dat deze heren over net wat meer ervaring beschikken en dus met recht de headliner van de avond zijn…

[nggallery id=875]

[nggallery id=872]