Alvorens met deze review van start te gaan voeg ik graag eerst een feitelijke notitie toe. Ondergetekende was het liefst eind jaren ’80 in Olympia geweest om de grunge scene volledig mee te kunnen maken. Dit zou mijn voorkeur voor muziek duidelijk moeten weergeven. Als we dit vervolgens doortrekken naar Bush, dan zul je begrijpen dat louter de albums Sixteen Stone en Razorblade Suitcase er voor mij toe doen. The Science of Things en Golden State zijn wel eens voorbij gekomen in de plaat rotatie, maar hebben me nooit lang kunnen bekoren. En de onlangs verschenen The Sea of Memories mag van mij bestrooid met pek en veren in de fik gestoken en voor dood achter gelaten worden.

Dat gezegd hebbende vertrokken we vrijdag 18 november opgetogen en, zij het vrij naieve, maar vol goede moed richting de Trix te Antwerpen. Ruim op tijd liepen we de zaal in om het voorprogramma in de vorm van Evaline te mogen aanschouwen. Deze band maakt met zes man sterk een niet slecht klinkende pot rock. Voornamelijk de zanger springt eruit daar hij op het podium een behoorlijke The Doors like vibe afgeeft. Veel indruk heeft het optreden overigens niet achtergelaten, aangezien we los van voorgaande enkel de ietwat overdreven uit zijn dak gaande leadgitarist goed kunnen herinneren. Leuk, maar het 13 in een dozijn principe kan hier uitstekend toegepast worden.

Na een korte pauze was het de beurt aan Bush. Over de jaren heen is mij meerdere malen verteld dat de vier heren live er meer dan eens flink de brui aan geven. Des te verbazingwekkender was het toen ze begonnen te spelen. Geen enkele fout. Alsof er een mint condition 12” op een Numark TTX over een buizenversterker gespeeld werd. Het geluid van de zaal deed hier niets aan af. Alles stond perfect afgesteld met geen vuiltje aan de lucht. Mijn grote complimenten daarvoor.

Los daarvoor kon de show me weinig bekoren. In de anderhalf uur dat Bush speelde zijn er mijns inziens drie leuke nummers langs gekomen, een leuke cover (Come Together van The Beatles), natuurlijk de twee krakers van Sixteen Stone en een zut aan minder interessant werk. Greedy Fly, Insect Skin, Swim, Bomb zijn slechts enkele voorbeelden welke de show voor mij stukken beter had gemaakt.

Een kwalitatief meer dan uitstekende show met in een mijn ogen jammerlijke setlist.

http://www.evaline.co.uk/

http://www.setlist.fm/setlist/bush/2011/trix-antwerp-belgium-2bd1e8a6.html