[singlepic id=16944 w=320 h=240 float=right]Voor de BZB fans was het even wachten tot er een nieuwe CD kwam. Drie jaar terug kwam de vorige CD ‘Bart’ en vandaag werd de kersverse nieuwe ‘7’ gepresenteerd aan alle fans. Dit gebeurde in het natuurtheater de Kersouwe in Heeswijk-Dinther.
Een mooiere plek om je nieuwe CD te presenteren is moeilijk te vinden. De Kersouwe in Heeswijk-Dinther ligt midden in het bos en met mooi weer zorgt dat voor een hele mooie beleving voor band en fans.

De mannen van BZB hebben voor een mooi programma gezorgd, zodat je je als fan niet hoeft te vervelen. Om klokslag 8 uur begint het programma in het kleine theater met Clemens van de Ven. Clemens van de Ven kennen de meeste fans wel omdat hij vorige jaar nog piano speelde bij BZB tijdens de unplugged tour. Voor de fans die het nog iets te vroeg vinden is er CoffeeQueen. Zij schenken verschillende koffiesoorten en zorgen ervoor dat iedereen zich nog even kan opladen.

[singlepic id=16929 w=320 h=240 float=left]Na Clemens van de Ven is het tijd voor The Heinoos. The Heinoos spelen golden-oldies waarvan iedereen er minimaal eentje kan meezingen. Tijdens het optreden wordt het in de Kersouwe al flink druk en The Heinoos zorgen voor een aangename entree.

Na het optreden van The Heinoos verplaatst het publiek zich naar het grote theater waar JAH6 gaat beginnen.  Deze band speelt het levenslied op een Reggae beat. Zo zorgen ze voor een relaxte sfeer, maar kan men ook uit volle borst meezingen. Ze spelen onder andere nummers van André Hazes.

Als JAH6 klaar is staan de Heavy Hoempa al klaar naast het podium om een paar rocknummers eruit te toeteren. Ook in deze band herkennen we iemand. Robert die de BZB verliet toetert nu in deze band. De Heavy Hoempa zijn enthousiast en zouden iedereen mee hebben gekregen als het geluid overal even goed was te horen. Gelukkig lieten ze zich door dit niet weerhouden en hebben ze de longen uit hun lijf getoeterd.

Terwijl de Heavy Hoempa naast het podium staat te spelen is de laatste hand aan het podium gelegd. Rond half 11 staat de band waar iedereen voor is gekomen op het podium. Wat ons meteen opvalt aan de mannen van BZB is dat ze voor hun splinternieuwe show ook nieuwe pakken dragen. Niet te opvallend, maar netjes en echt BZB.

[singlepic id=16939 w=320 h=240 float=right]BZB begint meteen met een nieuw nummer en wel ‘7 dagen 7 zonden’.  Dit nummer kennen vele al en wordt daardoor ook al meegezongen. Terwijl nieuwe én oude nummers worden gespeeld wordt het publiek steeds losser. Mensen gaan staan en dansen mee met de nieuwe folk sound. Zo springen er een paar jongemannen zelfs in de gracht voor het podium.

BZB zet een erg goede show neer waar ze hun nieuwe nummers met een vernieuwd enthousiasme presenteren, maar ook oude kaskrakers worden niet vergeten. Zo spelen ze de oude bekende liedjes ‘Echte vrienden’, ‘Koning Pinteman’ & ‘de Bankzitter’. BZB betrekt het publiek bij hun optreden en hebben ook een gastoptreden van Def P. Hij rapt in het nieuwe nummer ‘Sta Op’.

Door de mix van oude en nieuwe nummers wordt het een optreden om niet te vergeten. De lichtshow zorgt ervoor dat het een spectaculair zicht is. Ik kan niets negatiefs aan het optreden van BZB aangeven. Ik kan wel zeggen dat deze band en de vele fans veel plezier aan het nieuwe album zullen beleven.

[nggallery id=1426]

[nggallery id=1427]

[nggallery id=1428]