Popei in Eindhoven is typisch zo’n plek waar je naar toe kunt gaan om leuke en niet zo leuke nieuwe bandjes te ontdekken. Er is een kans dat dat vanavond ook gaat lukken want het affiche voorspelt garage, psychedelic, wave en pop. Vooral het eerste en het laatste woord doen de hoop rijzen dat we in elk geval met de voetjes op de vloer blijven, of in elk geval niet zwevend de zaal uit vliegen. Uiteindelijk blijkt ons een drietal prima bandjes te worden voorgeschoteld waar je na afloop van denkt dat je blij bent dat je niet naast die barbecue en die fles rosé bent blijven hangen.

[singlepic id=10244 w=320 h=240 float=left]De aftrap wordt vanavond gegeven door een bandje uit de grachtengordel. Cancel Your Weekend heten ze. Nu was ik dat niet direct van plan, maar ik wil best 40 minuten inruimen om naar ze te luisteren, en te kijken natuurlijk, al is het met één oog. De eerste associatie die bij me opkomt is “White Lies”, zelf hebben ze het over “Kings of Leon”. Wat het ook moge zijn het had er verdraaid veel van weg en dan met name de stem van zanger Jos Rooijakkers. Laat ik daar nu net niet zo kapot van zijn. Desalniettemin is het een aantrekkelijke set met mix van rock en pop die er wezen mag. En dat voor een band die pas anderhalf jaar bestaat, niet slecht.

Als we dan toch aan het associëren zijn, zullen we Nouveau Velo maar beschrijven als een mengsel van Editors en Joy Division af getopt met een sausje surf, of zoiets. En lekker enthousiaste energieke show, lekkere liedjes. Na het lezen van de bio was ik even bang naar  een feestneuzenband te moeten gaan luisteren, maar niets is minder waar, gelukkig. Goede muziek, leuke show en leuk dat de jongens van Cancel your Weekend even mee hielpen als achtergrondkoor toen een gitaar snaar het voor gezien hield. Dit soort bandjes bedoel ik nu met mijn begin opmerking.

[singlepic id=10262 w=320 h=240 float=right]Dat geld ook zeker voor de laatste band van de avond, The Chase Club. Dat deze heren en dame uit de buurt komen zou je haast kunnen raden omdat de zaal nu lekker gevuld is en er her en der met de hoofden geschud wordt. Niet dat het nu meteen een back rauwe metal is overigens absoluut niet, maar wel stevige poprock. Ik stop even met associëren  Het gevolg is een lekkere sfeer en een prima optreden, een waardige afluiter van de avond.

[nggallery id=836]

[nggallery id=837]

[nggallery id=838]