Later dit jaar verschijnt het eerste volwaardige album van het uit Frankrijk afkomstige Carousel Vertigo. De muzikale roots van deze band ligt in de jaren 70, de hoogtijdagen van de classic rock dus. Maar dat dit niet zomaar een classic rockbandje is bewijzen de vier heren deze avond op het knusse podium van Ma Kelly’s tijdens het jaarlijkse Crossed Guitars Festival in het pittoreske Frieschepalen.

De band heeft met Jansen Press (gitaar) en Vincent Martinez (zang/gitaar) twee grote talenten in huis die niet alleen geweldige nummers kunnen schrijven maar ook een perfecte match blijken te zijn op gitaar. Muzikaal is het alles behalve vernieuwend maar de nummers worden gespeeld alsof ze het classic rock genre hebben uitgevonden. Bovendien heeft Martinez een bijzondere stem en de uitstraling van een ster in wording.

Het nieuwe album Mighty dat later dit jaar uitkomt staat centraal tijdens dit optreden want het wordt in zijn geheel gespeeld! Het geeft alleen maar aan dat de band overtuigd is van eigen kunnen. En niet zonder reden want de nummers staan stuk voor stuk als een huis en het gitaarwerk is van hoog niveau. Het optreden start met het geweldige Sinister minister, een cover van de totaal vergeten jaren 70 band Hard Stuff gevolgd door Just wanna get back. Daarna worden alle tien nummers van het nieuwe album gespeeld in de juiste volgorde. Hoogtepunten daarvan zijn Mighty good woman, Coming world, Long highway, Dog 4 a bone en Last call for love. Ook drummer Jimmy Montout mag niet onvermeld blijven. Klein van stuk maar wat een powerhouse is hij en wat zet hij een heerlijke groove neer waarop Press en Martinez kunnen excelleren. De interactie tussen die twee is uniek en de afwisselende gitaarsolo’s zijn om je vingers bij af te likken. Na een korte drumsolo krijgen we Get to you en de covers I hear you knocking en Going down nog voor onze kiezen.

Voor liefhebbers van classic rock is Carousel Vertigo een band om rekening mee te houden want ze zouden het zomaar ver kunnen schoppen. Zeker als het nieuwe album Mighty in de winkels ligt. Meer informatie kun je vinden op Facebook en Myspace.

Foto: Bruno Ponchon.