De Cavelera’s zijn terug… En hoe! We worden door Max en Igor vergast op een heerlijke bak metal.

Ze zullen er altijd blijven zijn… Puristen die vinden dat ”de originele band” beter was en dat het nieuwe werk van een frontman nooit zal kunnen tippen aan het nieuwe werk. Die moeten toch eens goed luisteren naar dit album dat laat zien dat Max Cavelera’s nieuwe band zeker niet hoeft onder te doen voor Sepultura.

Deze cd staat vol met pareltjes… Neem bijvoorbeeld nu het mega-agressieve ”Lynch Mob”, een heerlijk bruut hardcore style nummer waar Roger Miret (Agnostic Front) ook op te horen is. Of het thrashy geschiedenislesje ”Genghis Khan”, mosh-pit klassieker in wording “Killing Inside”, eigenlijk elke track. De toon is dan ook al meteen gezet met het openingsnummer “Warlord” wat perfect laat horen dat Max door de jaren heen nog niets aan energie en agressie heeft hoeven inleveren.

Wat zo knap is aan dit album is de prestatie om elementen uit de betere harde muziek zo te combineren dat het fris en modern, of nee, tijdloos klinkt. Kortom, als je van metal of zelfs van hardcore houdt moet je dit album gewoon hebben. Punt.