[singlepic id=15274 w=320 h=240 float=left]Chef’ Special trad afgelopen zaterdag op in Paradiso te Amsterdam met een Deluxe optreden.
In het voorprogramma staat de band Ashtraynutz, opgericht door zanger en frontman Joel Gaerthe. Het is zeker geen straf om als support-act op te treden van Chef’ Special. De zaal is dan ook al behoorlijk vol als de band begint te spelen. De eigentijdse songs bevatten veel soul, jazz en hiphop invloeden. Het publiek begint onder de muziek van Ashtraynutz al behoorlijk warm te draaien.

Om kwart voor negen is het dan de beurt aan de Haarlemse funkformatie Chef’ Special. Na een heftig jaar (door een kaakoperatie van zanger Joshua Nolet moest de band verplicht een pauze nemen en vele optredens afzeggen) is de band weer helemaal terug.
Zo waren er o.a. optredens op Lowlands en is de band gebombardeerd tot huisband van het tv programma De Wereld Draait Door. Als de mannen het podium op komen verandert de uitverkochte zaal in een hossende menigte en de sfeer zit er al meteen goed in. Weliswaar bestaat het publiek grotendeels uit jongeren onder dan twintig jaar, maar wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met zo’n publiek kan de band nog jaren vooruit. Chef’ Special heeft alles uit de kast gehaald om er weer een groot feest van te maken. En dat kun je wel aan de mannen overlaten.

[singlepic id=15289 w=320 h=240 float=right]De show heet niet voor niets Deluxe. Zo zijn er gastoptredens van een blazerssectie, zangeres Tessa Douwstra (Lie to me), Postman, Baskerville en maar liefst negen danseressen. Zanger Joshua Nolet, die het publiek in het engels toespreekt, weet het publiek elke keer weer zo ‘gek’ te krijgen voor een sitdown en om daarna zelf nog even te gaan crowdsurfen.
De band bestaat verder uit bassist Jan Derks, Wouter Heeren op keyboards, Guido Joseph op gitaar en Wouter Prudon op drums die net als Nolet laten zien dat ze er erg veel plezier in hebben. Het plezier slaat duidelijk over naar het publiek dat maar blijft springen en meezingen.

Natuurlijk komt de band terug voor een toegift, maar ook aan leuke feestjes komt een eind en die duren altijd te kort. Een aantal jaren geleden stond Nolet nog met zijn band FunkAbilities te spelen voor een paar honderd man. Zo snel kan het dus gaan. Met optredens op Pinkpop en Zwarte Cross in het verschiet.

[nggallery id=1274]

[nggallery id=1275]