Drie jaar na het debuutalbum ‘One for The Mrs.’ werd er vorige zomer in Brooklyn, New York door Chef’Special hard gewerkt aan de opvolger. In alles klinkt het geluid van een volwassen geworden band door, die opereert vanuit een eigen muzikale smeltkroes. In het Amerikaanse epicentrum van de hedendaagse popmuziek is met hart en ziel gewerkt aan soepele nummers met de dynamiek van een wereldstad. De vijfkoppige band uit Haarlem wist met de singles ‘Birds’ en ‘Scribblin’ beetje bij beetje Nederland te veroveren. Met een energieke en dynamische liveshow speelden de mannen de grote festivals zoals Lowlands, Pinkpop en Sziget plat en knalde een seizoen lang als huisband van ‘De Wereld Draait Door’. Hun single ‘In Your Arms’ werd reeds een dikke hit. Chef’Special is terug van weggeweest: energieker dan ooit, gerijpter en desondanks onstuimig zichzelf gebleven.

IMG_0014-BorderMakerHet voorprogramma wordt vanavond verzorgd door Digitzz, een Nederlandse rapper met Amerikaans bloed. Na diverse omzwervingen – zo voetbalde hij in Jong Oranje en woonde hij een periode in Amerika – heeft Digitzz zijn roeping gevonden. Eind vorig jaar verscheen zijn debuut-EP The Good Stuff EP. Hij bracht de single The Jam uit en scoorde hiermee solo zijn eerste Engelstalige hit. Het refrein van dit nummer heeft hij samen met Mr. Probz geschreven. In 2014 bracht hij zijn tweede single The Awesome uit. Tijdens het optreden hoor je goed dat deze rapper fan is van Snoop Dogg en Bob Marley, maar ook de nodige elektronische invloeden komen voorbij. In samenwerking met een DJ geeft hij een energieke show weg, met als rustmomentje een langzaam nummer waarbij iedereen op verzoek zijn aansteker of telefoon in de lucht heeft. Het publiek reageert positief en vooral de meiden vooraan lijken Digitzz wel erg leuk te vinden.

IMG_0207-BorderMakerDan is het tijd voor de hoofdact… Chef’Special! Na een tour omtrent de albumpresentatie, veel optredens tijdens het festivalseizoen en een aantal Deluxe-shows, was het dit weekend tijd voor een 4-daagse tour langs Dordrecht, Nijmegen, Zwolle en hometown Haarlem. Kortom: deze jongens zitten absoluut niet stil. Daarnaast hebben ze een goed vooruitzicht voor maart 2015: een eigen Deluxe-show in de Heineken Music Hall, die binnen 2 weken uitverkocht was! En om dit hoogtepunt nog mooier te maken, is er zelfs een tweede show bijgekomen.

IMG_0170-BorderMakerIn de nieuwe grote zaal van Doornroosje staat het vol met diverse leeftijdgroepen. Chef’Special bereikt met hun combinatie van funk, pop, rock en hiphop al vanaf het begin een zeer gevarieerd publiek. Ook vanavond worden weer oude en nieuwe nummers afgewisseld. Zo komen de singles Peculiar, In Your Arms en de nieuwste On Shoulders voorbij. Daarnaast worden ook nieuwe tracks van het dit jaar verschenen album Passing Through gespeeld zoals: Wash Away, Eden, Free en Carnivore. De uitverkochte zaal is enthousiast, er wordt volop gedanst en je ziet, zoals zanger Joshua zelf zegt, alleen maar blije gezichten. Voor mijn gevoel kan dat ook niet anders met een band die zoveel plezier uitstraalt en muzikaal erg sterk is. Het feestje wordt afgesloten met My Night Off en ik denk dat iedere aanwezige een zeer geslaagde vrije avond heeft gehad. De medewerkers van Doornroosje en de crew van de band die wel aan het werk waren, zullen ook terugkijken op een fijne show. Na het optreden neemt de band nog uitgebreid de tijd om met alle fans op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Pas rond middernacht is de rij voorbij en kunnen de jongens zelf ook gaan nagenieten.

De show op zaterdag 14 maart 2015 in de Heineken Music Hall is dus al uitverkocht. Kaarten voor de tweede Chef’Special Deluxe op vrijdag 13 maart 2015 zijn te koop via www.chefspecialmusic.com.