De vijf jongens van Chef’Special zijn nog voor het verschijnen van hun tweede album al een vaste waarde in het Nederlandse poplandschap. Van hun zomerse mix van soul, funk, rap, rock en reggae wordt dan ook zelfs de grootste zenuwpees relaxed. Mede daarom is de Haarlemse band een graag geziene gast op festivals (Pinkpop, Lowlands en Sziget) en waren ze een seizoen lang de huisband van De Wereld Draait Door. Met een nieuwe bandbus, een plek op Noorderslag en een nieuwe cd (Passing Through, verschenen op 7 februari) is het onontkoombaar: in 2014 staat er overal Chef’Special op het menu!

IMG_0029-BorderMakerOok Chef’Special treedt op in de reeks Tivoli Tijdloos in Utrecht. Diverse artiesten nemen tijdens bijna 30 optredens samen met het publiek afscheid van de zaal aan de Oudegracht. Vanavond staat Jett Rebel in het voorprogramma. Jelte Tuinstra maakte ooit deel uit van de bands Valerius en The Souldiers, maar hij is inmiddels voor zichzelf begonnen. In het voorjaar van 2013 bracht Jett Rebel de EP Venus uit, met o.a. het nummer  Do You Love Me At All. In het najaar van 2013 volgde de tweede EP Mars, met o.a. de single en tevens 3FM Megahit Tonight. Hij speelt voldoende instrumenten om de nummers die hij schrijft volledig zelf in te spelen. Bij optredens wordt hij begeleid door zijn band of treedt hij solo op. Dit laatste geldt voor vanavond en zo heeft Jett Rebel het podium van Tivoli even voor zichzelf alleen.

Daarna is het tijd voor de hoofdact van vanavond. Chef’Special, een band met vijf enthousiaste Haarlemse muzikanten: Joshua Nolet (zang), Guido Joseph (gitaar), Wouter Prudon (drums), Jan Derks (bas) en Wouter Heeren (toetsen). Tijdens hun huidige clubtour promoten ze het vorige maand uitgekomen album Passing Through. De opvolger van One For The Mrs. bevat weer een scala aan energieke en vrolijke, maar ook serieuze nummers. Zo komen tijdens de show Peculiar en Julie voorbij, waarop door het publiek uitbundig gedanst wordt. Verder zijn er reggae-invloeden te horen bij een nummer als Carnivore. Maar er volgen ook rustige, intieme momenten zoals tijdens In Your Arms, wat geschreven is ter nagedachtenis van de overleden vader van zanger Joshua.

IMG_0408-BorderMakerNaast de nieuwe nummers worden er natuurlijk ook een aantal nummers van het eerste album gespeeld. De leeftijd in de zaal is gevarieerd, maar een groot gedeelte bestaat toch wel uit jongeren die luid meezingen en tijdens elk geschikt moment enthousiast springen. Gelukkig zijn die er genoeg, bijvoorbeeld bij My Night Off en Spittin On Ye Citystreets. Halverwege de show wordt zangeres Tessa Douwstra uit het publiek gehaald om het nummer Lie To Me mee te zingen, welke eigenlijk niet op de setlist staat. Ook wordt de spetterende cover Can’t Hold Us van Macklemore & Ryan Lewis gespeeld. En als spetterende afsluiting duikt Joshua tijdens de toegift het publiek in om zo crowdsurfend te zaal rond te gaan.

Nederland… Chef’Special is back!