Comedyprogramma Lowlands bekend

Van 17 t/m 19 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de zesentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt het comedyprogramma bekendgemaakt met onder andere Arjen Lubach, drie internationale top comedians in de UK Comedy Line-Up, Patrick Laureij, Lebbis, Badum Oneliners Live, Comedytrain, Eva Crutzen, Klikbeet en Stefano Keizers.

Arjen Lubach: Wat doe je als je al een Nipkowschijf, een Televizierring en talloze internationale virals op zak hebt? Juistem: je keert terug naar Biddinghuizen. Met misschien wel materiaal dat speciaal voor Lowlands geschreven is.

UK Comedy Line-Up: Drie Britse stand-uppers exporteren hun komische kunsten naar de Lowlandse lachvelden: de duivels leuke Dane Baptiste, de hilarische Abigoliah Schamaun en de innemend grappige Andrew Bird.

Patrick Laureij: Deze graag geziene gast op Lowlands heeft de lach aan zijn Rotterdamse kont hangen. En zijn ster is immer rijzende.

Lebbis: Deze vlijmscherpe cabaretier is altijd fel, scherp en intelligent. Een natuurkracht: grensverleggend en niet te stoppen.

Badum, Oneliners Live: Met een gemiddelde grapdichtheid van één dijenkletser per minuut kom je na dit volle uur punchline-koppen kaakkrampend van het lachen naar buiten. Komt dat rimshot!

Comedytrain: Wie er deze keer meereizen met de onstopbare comedyrevue zie je traditiegetrouw pas in Biddinghuizen, maar wees gerust: alle vijftig leden zijn gegarandeerd top of the bill.

Eva Crutzen: Sketches, liedjes, typetjes, dikke beats, videoprojecties; deze cabaretier lijmt ze aan elkaar tot een groot hilarisch persoonlijk kunstwerk.

Klikbeet: In de anderhalf jaar van zijn bestaan zijn de filmpjes van Klikbeet viral gegaan en uitgezwermd tot in alle hoeken van het universum, maar nog niet tot in de Juliet. Daar gaat nu verandering in komen. Live. Mét en door de makers.

Stefano Keizers: Deze rasentertainer heeft een bloedhekel aan truttig cabaret en rekt de grenzen van absurdisme en surrealisme op totdat ze het in Carré horen donderen.

Daarnaast worden ook de stand-uppers Anne Neuteboom, Bas Birker, Berit CompanjenDaan van der HoevenIwein SegersJanneke de BijlJens DendonckerJochen OttenKasper van der LaanMark WaumansMartijn Kardol en Rene van Meurs aan het comedyprogramma van Lowlands 2018 toegevoegd.

Ook dit jaar wordt het comedyprogramma in de Juliet gepresenteerd door Soundos el Ahmadi en is Howard Komproe de MC van het stand-up comedyprogramma.

Eerder werd bekendgemaakt dat Gorillaz, Kendrick Lamar, N.E.R.D., The War On Drugs, Dua LipaJames Bay, Bonobo, Dropkick Murphys, Gavin James, Grizzly Bear, King Gizzard & The Lizard WizardPatti Smith, Rag’n’Bone Man, Richie Hawtin CLOSE, Spinvis, De StaatStormzyTom Odell en vele andere acts naar Lowlands komen.

Het volledige programma tot nu toe is te vinden op www.lowlands.nl. Binnenkort volgen meer bevestigingen, waaronder muziek, theater, literatuur, dans en wetenschap.