Onder de naam Converse Nights heeft het merk Converse vier muzikale avonden in verschillende Nederlandse en Belgische poppodia georganiseerd. Tijdens deze avonden spelen er verschillende opkomende artiesten uit beide landen. Vanavond staan de Handsome Poets en Imaginary Family op het programma.

De starter van vanavond is Imaginary Family. Onder deze artiestennaam brengt de Belgische Joanna Isselé haar ingetogen folk nummers ten gehore in de goed gevulde kleine zaal van de Effenaar. Vanavond wordt ze begeleid door een drummer en toetsenist. Het publiek zit echter niet te wachten op de rustige muziek en praat door de gehele set. Er wordt een paar keer gevraagd of iedereen wat stiller kan zijn, maar daar wordt niet op gereageerd. Het is erg jammer dat het publiek het niet even op kan brengen om te luisteren, de muziek is namelijk alles behalve slecht. De nummers hebben een mooie aparte sound en de stem van Joanna ligt zeer prettig in het gehoor. Bij het laatste nummer wordt nogmaals gevraagd om stilte, maar helaas sluiten ze de set af met net zo veel rumoer als op het begin.

In de korte pauze wordt het podium klaar gemaakt voor de Handsome Poets. Het valt op dat het, in de al goed gevulde zaal, nog drukker is geworden. Het jonge publiek, voornamelijk de meiden, bewegen zich langzaamaan richting het podium om zo een plaatsje vooraan te kunnen veroveren. Wanneer de heren het podium betreden klinkt er een luid applaus. De band wordt vanavond overigens vergezeld door de bassist van Selah Sue.

Voor ze beginnen wordt er aangekondigd dat ze veel nieuwe nummers zullen spelen in verband met hun nieuwe album ‘Sky On Fire’, dat vanaf een december in de winkels zal liggen. Handsome Poets begint de set met het nummer Jupiter, het eerste nummer op het nieuwe album. Niet veel nummers later barst het feest al los. Aangekomen bij het bekende nummer Blinded wordt er door het publiek meegezongen en gedanst. De heren weten hun energie goed over te brengen op het publiek en zorgen voor genoeg interactie. De jongens genieten zichtbaar van het performen. Frontman Tim danst met een lach op zijn gezicht de hele bühne over. Er is bij deze band geen sprake van podiumvrees.

Een nummer dat opvalt is Call Back Tomorrow. Het is in vergelijking met de rest van de set een iets steviger nummer en qua opbouw net wat spannender. Daarnaast krijgt de gitarist hier even de ruimte om een mooie solo neer te zetten. Door de gehele set worden de individuele kwaliteiten van ieder bandlid goed naar voren gebracht. Wanneer Sky On Fire, bekend als het NOS anthem voor de Olympische Spelen 2012, wordt ingezet laat het publiek haar enthousiasme horen. Dit is het toppunt van de avond voor de toeschouwers. Er wordt door heel de zaal meegezongen en gedanst. Aansluitend aan het nummer wordt Dance (the war is over) gespeeld. In dit nummer vindt een kleine intermezzo plaats waarin ze We Are Your Friends spelen. De definitieve afsluiter van de set is een cover van het nummer Human van The Killers.

Na het horen van enkele nieuwe nummers is mijn interesse voor het komende album gewekt. Van de Handsome Poets zullen we zeker nog iets gaan horen. De nieuwe plaat heeft vast nog een paar hits voor ons in petto, want catchy muziek maken lijkt de heren op het lijf geschreven.

Jupiter – New Life – Blinded – Sing For You – More Heart – Strangers – Out Of League – Alright – Call Back Tomorrow – Silence is Sexy – Sky on Fire – Dance (the war is over) – Human (cover The Killers)