Na tien mooie jaren, vier albums, heel veel lovende recensies, honderden optredens en een aantal mooie zijprojecten heeft Coparck in goed overleg besloten om er na deze zomer een punt achter te zetten. Zij vinden dat ze artistiek gesproken, zoals ze nu opereren, het hoogtepunt bereikt hebben en dat het een mooi moment is om er mee te stoppen.

De clubtour die voor de deur staat, waarbij ze woensdag 12 maart langs 013 komen, blijkt de laatste te zijn. Zo blijkt de laatste track van de laatste Coparckplaat profetisch gekozen; Goodbye. Dit is dus de allerlaatste kans om Coparck aan het werk te zien. Mis het dus niet!

Coparck is opgericht in 1999. Na verschillende demo’s kwam in 2001 het debuutalbum Birds, Happiness & Still Not Worried uit, een verzameling van de eerdere samples en nieuwe nummers, die door de bandleden zelf was geproduceerd en opgenomen. De plaat werd door muziekrecensenten goed ontvangen, waarna een optreden op Lowlands volgde. De single Into Routine werd het succesvolst van dit album, mede door de bijzondere bijbehorende videoclip. Na succes in Nederland werd de plaat ook in de rest van Europa en in Japan uitgebracht. In 2005 kwam het tweede album uit, genaamd Few Chances Come Once In A Lifetime. Muziekmedium 3VOOR12 rekende het album tot de beste twaalf Nederlandse albums van dat jaar. Nationale bekendheid kreeg Coparck toen de single The World of Tomorrow gebruikt werd in een kaasreclame. Coparck begon daarna dan aan een tour door Nederland van bijna zestig optredens. In januari 2007 kwam het derde album van Coparck uit, toepasselijk genaamd The 3rd Album. In 2007 staat de band op 1 in de Kink 40 met het nummer A Good Year For The Robots. Zanger Odilo Girod doet in 2008 onder de naam Chop Wood nog een soloproject. In het kader van de serie “In A Cabin With…”, waarin artiesten nummers opnemen in een afgesloten ruimte, maakt hij een album dat is opgenomen in Kunsthaus Tacheles in Berlijn. In 2009 komt dan de vierde Coparck-plaat uit, getiteld “A Dog And Pony Show”.

Blaudzun, vernoemd naar een onbekende Deense wielrenner, is een Nederlandse singer-songwriter. In 2007 werkt hij aan een speciale collectie liedjes die oorspronkelijk bedoeld is als een soundtrack voor nachtelijke autoritten. Hij debuteert met vijf songs die hij in eigen beheer uitbrengt op de EP ‘Loveliesbleeding’. In april 2008 verscheen zijn titelloze debuutalbum bij V2 Records. Binnenkort verschijnt Blaudzuns nieuwe album, genaamd Seadrift Soundmachine.De muziek is te vergelijken met artiesten als Coldplay, Ane Brun, Arcade Fire en Ryan Adams

Coparck treedt vrijdag 12 maart op in 013 Tilburg (kleine zaal). De deuren gaan om 20:00 uur open, het optreden begint om 20:30 uur.

Rockportaal.nl zal verslag doen van deze avond.