Coppelius is een Duitse band die een nieuwe soort rock en metal combineert met klassiek. Samenvattend klinkt het als kamer-metal.
Vooral de combinatie van cello, contrabas en klarinet met gitaar en basgitaar is een niet veel voorkomende, maar wel zeer verrassende combinatie van instrumenten die de band bespeeld. Zij spelen tegenwoordig ook veel eigen nummers, maar vaak laten ze ook hun roots horen met covers van Iron Maiden. Ook doet de muziek denken aan Apocalyptica.

The Violet Tribe is een jonge Duitse steampunkband die buikdansen en (nieuwe) experimentele folk/jazzmuziek met elkaar combineert.
Dit jaar kwam The Violet Tribe met het debuutalbum “The Violet Tribe’s Ravishing Collection of Curios”. Het is een vernieuwend en fris project met electro en jazz invloeden gekruist met 1800 steampunk en Middeleeuwse invloeden. De band bestaat uit buikdanseressen. Dit geeft je een heerlijk Oosters en ontspannen gevoel. Hierbij kun je denken aan films als “Reis om de wereld in 80 dagen”, maar als er gezongen wordt, is de sfeer helemaal compleet door onder andere de vocalen van Cinnamon Star.
Dus advies van Alskaer voor de dit concert: “haal je buikdansketting uit de kast en ga steampunk buikdansen.”

Wanneer: zaterdag 18 december 2010
Waar: Dynamo Eindhoven
Aanvang: 20:00 uur
Deuren open: 20:00 uur