[singlepic id=10064 w=320 h=240 float=left]Laten we weer eens wat herinneringen uit die goede oude tijd ophalen, moeten ze gedacht hebben bij Dynamo in Eindhoven. En hoe doe je dat beter dan door een band als Crimson Glory te programeren als onderdeel van hun tour ter ere van hun 25 jarig bestaan. Dat die gedachte aanslaat blijkt wel uit het publiek dat naar deze avond is gekomen en vooral de shirts die worden gedragen. Deze komen ogenschijnlijk uit dezelfde tijd als de hoofdact van vanavond en zijn inmiddels vaal gewassen grijs. Hopelijk geldt dat niet voor de muziek.

Het voorprogramma wordt verzorgd door een tweetal wat jongere power metal bands. Jonger is misschien niet de juiste benaming, Cirrha Niva dat het spits mag afbijten, is al weer een flink aantal jaartjes bezig. Zij brengen een prima show, waarbij vooral zanger Legrand de show steelt. Of probeert te stelen, want hij krijgt het publiek niet altijd mee, hoe hard hij het ook probeert. Dit is in de eerste plaats een luister publiek.

[singlepic id=10050 w=320 h=240 float=right]Als tweede opwarmertje komt Triospere op de planken. Deze Noorse band (het is opvallend druk met Noren bij Dynamo de laatste tijd) is echt de jongste van het stel. Opgericht in 2004 en afkomstig uit Trondheim. Zij brengen een lekkere set met nummers van hun beide CD’s. Dat ergens halverwege het drumstel er mee ophoudt mag de pret niet drukken.

Bij het aantreden van Crimson glory is de zaal inmiddels lekker vol. Er hangt een relaxte sfeer met met een hoog ons-kent-ons gehalte. De door Dynamo gewenste reüniesfeer wordt inderdaad bereikt, vele handen geschud en geproost op tijden van weleer. Ook  voor de band is dit optreden een weerzien, ze stonden jaren geleden al eens in deze zaal, of in elk geval de voorganger. De band brengt een spetterende show met met name golden oldies op de playlist. Zo staan ze garant voor weer een fijn feestje bij Dynamo.

[nggallery id=822]

[nggallery id=823]

[nggallery id=824]