Op zaterdag 5 juni is het zover: de vijfde editie van The Powerfest komt weer naar Amsterdam. Het festival dat nieuwe smaakjes, coole bands, hippe muziek maar ook oldskool en bruut geweld combineert tot een eigenzinnige mix van emo, hardcore, punk, metal, crunk en crossover. Het festival wordt gepresenteerd door het schoenen- en kledingmerk Converse. De jubileumeditie van dit underground festival keert weer terug in Amsterdam in alle drie de zalen van de Melkweg. De eerste namen zijn reeds bekend: The Used, A Day To Remember, Breathe Carolina, The Rocket Summer en The Audition uit Amerika, Glamour of the Kill en Your Demise uit Engeland en van eigen bodem komen Destine en Haribo Macht Kinder Froh. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

The Powerfest is hèt festival dat een brug slaat tussen het publiek van Wâldrock (metal), Fields of Rock (rock, hardcore) en Lowlands (crossover, emo, punk). Sinds het verdwijnen van het Skatefest op Dynamo Open Air was er tot de eerste editie van The Powerfest in 2006 nooit meer een soortgelijk festival voor deze scene. De voorgaande edities in 013 te Tilburg, de Amsterdamse Melkweg en de Hanenhof in Geleen waren een groot succes. De vijfde editie 5 juni in Amsterdam is met de nu al sterke line-up weer veelbelovend.

The Used en A Day To Remember zijn de grote trekkers en het festival is dan ook maar wat trots dat beide bands zich vereerd voelen om deze vijfde editie af te sluiten.
Breathe Carolina krijgen met hun mix van electronica, emo/screamo, rock en dance de voeten van de vloer, terwijl bands als Haribo Macht Kinder Froh en Your Demise zich juist van een hele andere dans bedienen, namelijk het slamdancing. Bands als The Audition en Destine doen met hun op Amerikaanse leest gestoelde emo de harten sneller kloppen, terwijl The Rocket Summer meer pop aan het programma toevoegt.

Er is meer dan alleen muziek: natuurlijk is het de plek om al je vrienden van Facebook, Hyves en Myspace weer te ontmoeten, er is een markt met toffe shirts, er vinden meet & greets plaats met de artiesten en hun fans en Converse geeft cadeautjes weg, waaronder Converse Star Player schoenen.

THE POWERFEST 2010
presented by Converse
The Used / A Day To Remember / Breathe Carolina / The Rocket Summer / The Audition / Glamour of the Kill / Your Demise / Destine / Haribo Macht Kinder Froh e.v.a.
Zaterdag 5 juni – Melkweg (The MAX, Oude Zaal & Theater)
Aanvang: 14.30 uur – entree: € 30,00 + lidm.
Voorverkoop start zaterdag 3 april om 10.00 uur via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

www.thepowerfest.nl / www.myspace.com/powerfest / www.livenation.nl / www.melkweg.nl