Eerder konden we al berichten dat de jonge honden van Death Letters getekend hadden bij PIAS. Nu is er dan het tweede album dat op 15 april uit zal komen. Het album heet Post-historic en heeft volgens Victor en Duende zelf een volwassenere sound. De kinderschoenen zijn ze inmiddels ontgroeid. De nieuwe single ‘Your Heart Upside Down’, reeds te beluisteren op 3fm, is een goede impressie van het uit te brengen album.

Wat is Nederland toch rijk aan muzikanten. Death Letters bestaat uit Victor Brandt (19) en Duende Ariza Lora (18) en klinken ontzettend ervaren. De jongens vlogen voor dit album naar Texas om daar met hun favoriete producer hun nieuwe muziek op te nemen. De producer Chris ‘Frenchie’ Smith is niet de minste. Hij heeft onder andere gewerkt met The Datsuns, The Dandy Warhols, Jet en You Will Know Us By The Trail Of Dead. Het is uiteraard overbodig om nog toe te voegen dat de heren hiermee een goed album zouden gaan maken. Echter goed is het niet, het is ontzettend goed. Dat is wat het is.

Het eerste nummer ‘Your Heart Upside Down’ (tevens de single) blaast je helemaal omver. Beter kan je wat mij betreft een album niet beginnen. De boventoon lag op het eerste album meer op blues(rock) terwijl nu de focus ligt op de psychedelische rock. En hoor ik daar ook punkinvloeden? Korte en lange nummers worden goed afgewisseld en ook in de nummers zelf zitten onverwachte wendingen. Gewoonweg heerlijk.  De plaat houdt je bezig en het mooie ervan is dat ik telkens opnieuw andere dingen ontdek. Als ik zo om me heen kijk en luister word ik ervan overtuigd dat de livereputatie van Death Letters ook erg goed is. Dus als je je kans wil slaan, ze treden tussen 14 april en 30 april een aantal keer op. Daarnaast hebben ze een tour met de Staat in het verschiet in de USA, UK en Duitsland.

Ik ben geen waarzegger maar ik voorzie een hele lange en mooie toekomst in de muziek voor deze jongens. En terecht!