[singlepic id=20508 w=320 h=240 float=right]Deep Purple schijnt live een belevenis te zijn. Men zegt zelfs dat het een van de bands is, die live beter is dan op LP/ CD. Of dit echt zo is kan ik niet beoordelen maar zie vanavond in een volle Heineken Music Hall wel een goed spelende en enerverende band. Het zou in eerste instantie plaatsvinden in Ziggo Dome, maar werd om productionele redenen verplaatst naar deze concertzaal.

In het voorprogramma treed de band Paceshifters op. Een Nederlandse powerrock band uit Overijssel van de broertjes Paul en Seb Dokam die een klein half uurtje mogen laten zien dat zij een band zijn waar wij zeker nog wat meer van gaan horen.

Met hun openingsnummer “Fireball”, dat moeiteloos doorging in “Into The Fire”, zit de vaart er met Deep Purple al direct goed in waarbij de vijf bandleden al direct laten zien dat ze zin hebben in deze avond.
Ofschoon Ian Gillan (Zang) wat sober in zijn performance is, geniet Roger Glover (bas) zichtbaar en laat ook Steve Morse zien dat het nog jaren zal duren voordat hij zijn gitaar aan de wilgen zal hangen.

[singlepic id=20488 w=320 h=240 float=left]De show is verder zonder poespas, wat bij hun optredens gebruikelijk is. Ik werd getipt over de solo’s van Don Airey op zijn Hammond die inderdaad indrukwekkend zijn, evenals het drumwerk van Ian Paice.
Een kleine 20 minuten in een volle HMH geeft een goed beeld hoe het er de rest van de avond aan toe zal gaan. En met de grootte groep jonge mensen in de zaal laat Deep Purple zien dat ze ook bij deze generatie populair zijn. Een echte cult-band.

Het duurt voor mij maar kort, maar ik zie de band nog jaren meekan. Het is niet voor niets dat Deep Purple genomineerd is voor “Rock and Roll Hall Of Fame”.

 

[nggallery id=1744]

[nggallery id=1743]