Aanstaande zaterdag 5 juni viert The Powerfest haar vijfjarig jubileum in de Amsterdamse Melkweg. De organisatie van deze jubileumeditie verliep niet zonder slag of stoot, aangezien eerst headliner The Used afzegde en vervolgens vervanger Sum 41 moest cancellen wegens een verkeersongeval van de drummer. Met de toevoeging van nieuwe talentvolle bands Canterbury, Fireworks en de winnaar van de Converse bandwedstrijd The New Media is het programma met maar liefst zeventien bands bomvol. Naast headliners A Day To Remember, Destine, Breathe Carolina en Elliot Minor is er een heleboel nieuw talent te ontdekken. The Powerfest toont hiermee een staalkaart van de huidige punk/hardcore/emo-scene.

Als extraatje ontvangen de eerste tweehonderd bezoekers van The Powerfest een gratis goodie bag met allerlei leuke hebbedingetjes. Een aantal goodie bags bevat zelfs een Golden Ticket die de gelukkige eigenaar een gratis paar Converse Star Player schoenen oplevert.

Het programma van The Powerfest ziet er als volgt uit: op het hoofdpodium The MAX opent de talentvolle Nederlandse band Only Seven Left. Eerder toerden zij al met Destine langs uitverkochte zalen. Destine sluit samen met knaller A Day To Remember de avond af. Your Demise zorgt voor het broodnodige metalgeweld op The Powerfest en Elliot Minor en The Rocket Summer staan garant voor sterke liedjes.

In de Oude Zaal start het Nederlandse Haribo Macht Kinder Froh. Na hun feestje is het de eer aan Glamour Of The Kill (UK) om de boel verder op zijn kop te zetten. Campus uit Belgie is een ware belofte, samen met het Engelse Canterbury die speciaal hun toer met You Me At Six onderbreken om op The Powerfest te rocken. De Amerikanen van Four Year Strong en Breathe Carolina sluiten het feest in de Oude Zaal af.

In Melkweg Theater opent Converse winnaar The New Media (NL): fijne emocore met piano en mooie zanglijnen, bestaande uit leden van San Andreas, Elle Bandita en The Hot Stuarts.
MakeBelieve is de volgende Nederlandse emo-belofte op het programma. Synthetic Season (UK) opende al eens voor de show van popfenomeen Jeffree Star en is wederom welkom. Uit Japan komt Fact en de poppunkers van het Amerikaanse Fireworks zijn de laatste band in het Theater voordat dj Pat de zaal overneemt voor de afterparty.

THE POWERFEST 2010
presented by Converse
A Day To Remember / Breathe Carolina / Destine / The Rocket Summer /  Glamour Of The Kill / Four Year Strong /  Elliot Minor / Canterbury / Your Demise / Synthetic Season / Fact / Make Believe / Haribo Macht Kinder Froh / Campus / Only Seven left /  Fireworks / Converse winnaar: The New Media / afterparty met DJ Pat
Zaterdag 5 juni – Melkweg (The MAX, Oude Zaal & Theater)
Zaal open: 14.00 uur / aanvang: 14.30 uur – entree: € 30,00 + lidm.
Voorverkoop gestart via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.
www.thepowerfest.nl   / www.livenation.nl  / www.melkweg.nl