Sinds het ontstaan van de Psychobilly rondom de jaren 80 heeft Demented are Go altijd cultstatus gehad als de top van de underground acts. De band is ontstaan door Spark Retard en Ant the mule Thomas, mixt rockabilly met punk rock, en als je ze live ziet krijg je een non-stop horrorshow voorgeschoteld waarin de band als zombies op het podium garant staat voor een spetterende live act. Met een geschiedenis welke begint in 1982, 23 releases en de huidige status zouden ze elke flinke zaal met gemak moeten vullen. Ondanks dit alles heb ik ze nog nooit live gezien, maar hebben ze wel altijd op mijn “nog te zien” lijstje gestaan. En vanavond komt de avond dat ik weer een band van dat lijstje af kan vinken!

[singlepic id=13818 w=320 h=240 float=left]Maar goed, bij elke headliner hoort ook een support act, dus voordat bovengenoemd viertal acte-de-presence mag geven, is het de beurt aan Dead Cat Stimpy om voor 40 minuutjes entertainment te zorgen. Eigenlijk zou deze eer te beurt vallen aan Adios Pantalones, maar wegens autopech hebben ze last-minute af moeten zeggen, en slechts uren van te voren is vervanging gevonden in de vorm van deze eenmansact, welke ook tijdens de laatste editie van Koffin Carnival een plekje in de line-up wist te veroveren. Van Dead Cat Stimpy mag je verwachten zoals hij zichzelf aankondigt: een one man rock ‘n’ roll band. Dit houdt in dat hij tegelijkertijd gitaar en drums bespeelt en verantwoordelijk is voor de zang. Zijn repertoire bestaat uit een verzameling van eigen werk en covers, en met een juiste mix daarvan weet hij de aanwezigen te entertainen.

[singlepic id=13831 w=320 h=240 float=right]Van entertainen gesproken: ik heb niet vaak meegemaakt dat het een band lukt om een publiek nog voor het 1e refrein flink in beweging te krijgen: het tempo waarmee Demented are Go greep op de zaal krijgt met openingsnummer Love seeps is ongelofelijk! Slechts badend in een minimale verlichting werken Spark, Ant, Stan en Grischa een imponerende setlist af, waarin o.a. Daddy’s makin’ Monsters, Funnel of Love en Pervy in the park voorbijkomen. Is de sfeer tijdens het eerste nummer al top te noemen, in de anderhalf uur die komen wordt deze alleen maar beter om uiteindelijk tot een grote wrecking pit voor het podium uit te groeien. Hoewel ik geen vergelijking kan maken met andere shows, zie en hoor ik een band die een top act neerzet en mijn hooggespannen verwachtingen niet alleen waarmaakt, maar ruimschoots overtreft. Hiervoor alleen maar hulde, en dat ze snel terug mogen komen!

Setlist: 1 love seeps – 2 zombie stalk – 3 daddy’s makin’ monsters – 4 holy hack jack – 5 call of the wired – 6 hellbilly storm –  bloody bech – 8 lucky charm – 9 one sharp knife – 10 where you gonna go – 11 reptile queen – 12 skating in the rain – 13 cast iron arm – 14 pvc chair – 15 cripple in the woods – 16 the noose – 17 funnel of love – 18 pervy in the park – 19 human slug – 20 be bop a lula – 21 rubber buccaneers – 22 satan’s rejects

[nggallery id=1142]

[nggallery id=1143]