Eens kijken wat we zoal op dat podium kunnen proppen, moet Denvis & the Real Deal gedacht hebben toen hij de kleine zaal van de Effenaar inwandelde voor de release show van het nieuwe album ‘Corazón’. Best veel blijkt het antwoord op die vraag.

[singlepic id=16016 w=320 h=240 float=right]Van enige overbevolking is nog geen sprake als de eerste act het podium betreedt (De aftrap is dan ook ruim voor de aangegeven tijd). Tangerine is een tweemansformatie of misschien beter een tweelingsformatie:  Sander en Arnout brengen sterk op Simon and Garfunkel geïnspireerde liedjes en begeleiden zichzelf daarbij op gitaar. Dat doen ze niet onverdienstelijk. Ze brengen een leuke set aan elkaar gepraat met gortdroge humor. Gelukkig voor de broers neemt het publiek gedurende hun optreden exponentieel toe van vijf personen bij aanvang tot vijfentwintig plus op het eind.

[singlepic id=16025 w=320 h=240 float=left]Van twee personen op het podium gaan we naar drie als The Risque de tweede set voor zijn rekening gaat nemen. De Eindhovense band presenteerde in maart zelf een nieuw album ‘For the Kids’. We worden getrakteerd op een flinke dosis lekkere garage punkrock. Spontaan en vooral energiek mede dankzij erg goed drumwerk. Op het eind wordt het misschien wat meer van hetzelfde, maar dat neemt niet weg dat de inmiddels meer dan halfvolle zaal goed in de stemming komt.

 

Het lijkt het terug kerende thema van de avond: “Hoe krijg je langzaam maar zeker een ruimte gevuld”. Ook Denvis & the Real Deal begint klein. [singlepic id=16034 w=320 h=240 float=right]Slechts frontman Dennis ‘Denvis’ Grotenhuis en gitarist Roel betreden het podium. Gedurende het concert neemt het aantal artiesten gestaag toe. De manier waarop de spanning wordt opgebouwd werkt uitstekend. Alle nummers van het nieuwe album passeren de revue. Het is een fraaie mix van easy listening, rock’n roll en roots geworden. Super strak en met een geweldig gevoel voor show. Op het hoogtepunt, dat helaas ook het einde van het concert inluidt, staan er maar liefst twaalf muzikanten en zangeressen op het podium. De sfeer in de zaal is super en ik zie mensen die na afloop met een twinkel in de ogen uitroepen: “wauw, dit is vet!”  Dat lijkt me een prima samenvatting van deze avond, ik kan het niet beter verwoorden.

[nggallery id=1335]

[nggallery id=1336]

[nggallery id=1337]