Dennis Grotenhuis is een multitalent. Eerder brak hij elk podium af met zijn Spades, was hij op TV te zien als presentator en ook in films en nu is hij bezig met zijn nieuwe project. Onder de noemer Denvis & The Real Deal gaat hij op een geheel andere toer. Hij brengt de country, de blues, de folk en de soul op de planken, ondersteund door zijn Real Deal. Op hun plaat “Join the Circus” klinkt het geheel als een klok, maar hoe klinken de mannen op een zondagmiddag op het podium van Plein 79 in Den Bosch?

Voor velen lijkt de zondag een ultieme rustdag. Hierdoor oogt het nog niet heel druk vanmiddag in Den Bosch. Het draait echter niet om het bezoekersaantal, het draait om de muziek. Als dan ook Denvis & The Real Deal het podium betreedt wordt men getrakteerd op een flink collectief. Op hun plaat “Join the circus” werken heel wat muzikanten mee en als ze allemaal aanwezig zouden zijn was het podium in deze kroeg echt te klein. Nu is het podium gevuld met vier gitaristen, drie blazers en een drummer. Genoeg manschappen om een heerlijk muziekje te gaan spelen. En dat doen ze! Zanger Denvis bewijst dat hij meer kan dan wat schreeuwen in The Spades. Zijn nieuwe project klinkt als een klok en op het podium lijkt alles ook prima verzorgd. Nou ja prima? De heren blijken de zondag ook als een rustdag te beschouwen en niet alles is even scherp. Er worden wat foutjes gemaakt en soms lijkt het enige wat scherp is de opmerkingen van Denvis naar de rest van zijn band. Echter wordt alles heel leuk opgelost en valt er veel te lachen.

Hun album “Join the circus” is bijna een uitnodiging om bij het circus “Denvis & The Real Deal” te komen. Denvis is de spreekstalmeester, maar door de kleine bezetting ook meteen de clown en dompteur. De rest van de band luistert trouw als leeuwen naar hun leider en vrolijke klanken klinken door de zaal. De blazers zijn vanmiddag op hun opperbest en vullen de muziek goed aan. Tijdens het nummer “St. Lucifer” komt het vooral goed tot uiting. De band speelt zowel langzame als vlotte tracks en deze mix maakt het geheel erg goed. Ook de teksten zijn inhoudelijk erg sterk en dat terwijl de grappen en grollen vanmiddag van een geheel ander niveau zijn. Denvis lijkt vanmiddag overal mee weg te komen. Hij is even serieus als het gaat om de nadere bezuinigingen door de politiek om zo de cultuur een flinke deuk te doen oplopen, maar vervolgens verdwijnt deze serieuze kant volkomen als hij een grappige mop vertelt op het podium over een hyena. Het is vanmiddag dan ook gewoon erg gezellig en deze sfeer wordt natuurlijk wel gebracht door de goede show van de mannen. The Real Deal is ook niet zomaar een begeleidingsbandje. Het beschikt over veel kwaliteiten, erg goede gitaristen en backingvocals. Dit hoor je vooral op nummers zoals “It’s called love” en “What can you do”. Denvis & The Real Deal brengt dan ook een uur lang de roots terug naar Nederland, of lag die al een gehele tijd opgeslagen in het repetitiehok van de mannen uit Mierlo?