Aan de groeiende populariteit van DeWolff lijkt voorlopig geen einde te komen. Overal volle zalen en het optreden in Hedon is daarop geen uitzondering. Het is allemaal volkomen terecht want op het podium is DeWolff nóg overtuigender dan op de plaat.

En dat de gebroeders Pablo (zang/gitaar) en Luka (drums) van de Poel en Robin Piso (toetsen/bas) nog steeds met beide benen op de grond staan blijkt wel wanneer het podium in orde moet worden gemaakt nadat het Belgische Starfucker het voorprgramma heeft verzorgd. Ze doen dat doodleuk zelf. Het gebrek aan eigen roadies zal door de groeiende populariteit binnen afzienbare tijd wel opgelost zijn.

Het zou een onvergetelijke avond worden. Vanaf opener Evil and the midnight sun staat het geluid als een huis en wordt het eens te meer duidelijk wat een unieke sound deze band heeft. Het gitaargeluid is echt prachtig en het spel van Pablo is al niet minder indrukwekkend. Om over de sound van Piso’s Hammond orgel maar te zwijgen. Deep Purple’s Jon Lord zou er jaloers op worden. Zelden een Hammond orgel gehoord met zo’n mooi geluid en het levert dan ook regelmatig de nodige kippevel op. Vooral de prachtige intro van Birth of the ninth sun (misschien wel het mooiste DeWolff nummer) en het moment dat de broertjes Van de Poel invallen bezorgt me een brok in de keel. Overigens zorgde datzelfde Hammond orgel voor nogal wat technische problemen tijdens de optredens voorafgaand aan Hedon. Gelukkig was daar deze avond niets van te merken.

Uiteraard staat het nieuwe album Orchards/Lupine centraal tijdens dit optreden met o.a. uitstekende uitvoeringen van Love in C minor en het prachtige Diamonds. Maar ook het debuutalbum Strange fruits and undiscovered plants komt aan bod met o.a. Silver lovemachine. Het is fascinerend om te zien en vooral te horen waar dit drietal toe in staat is. Na een uur kondigt Pablo het laatste nummer aan maar omdat DeWolff op het podium regelmatig de tien minuten overschrijd van een nummer duurt het optreden inclusief toegift uiteindelijk nog een half uur. De kracht van de band is dat die lange nummers zo boeiend vertolkt worden dat het lijkt alsof ze maar 3 á 4 minuten duren. Een sensationeel goed optreden!