[singlepic id=14231 w=320 h=240 float=left]Paradiso is één van de bekendste poptempels in Nederland en is gevestigd in het voormalige gebouw van de Vrije Gemeente in Amsterdam. Het gebouw dateert uit 1880. Vanavond is het de beurt aan de formatie DeWolff om hier te mogen spelen.

In het voorprogramma staat de Belgische band Voodoo Boogie. De band is een leuke opwarmer voor het grote werk. Met de vooral psychedelische nummers die de band speelt krijgen ze af en toe de handen op elkaar van het langzaam toestromende publiek.

Na ruim een half uur wordt het podium klaar gemaakt voor de hoofdact, de geleense band DeWolff. De band bestaat uit de broers Pablo (zang/gitaar) en Luka van der Poel (drums) en Robin Piso (hammond).De zaal is inmiddels behoorlijk vol gestroomd als de band zijn feestje begint. Vanaf het begin zit het tempo er flink in en dat zal tijdens het hele optreden het geval zijn. Er klinkt een luid gejuich op als Pablo tussen de nummers bekend maakt dat de zaal uitverkocht is. Uiteraard worden er veel nummers gespeeld van de dit jaar uitgebrachte cd Orchids/Lupine.

Bij het nummer Don’t you go up the sky’ , afkomstig van het eerste album ‘Strange Fruits and Undiscovered Plants ‘gaat het publiek helemaal los. Een toegift kan natuurlijk niet uitblijven.

[singlepic id=14234 w=320 h=240 float=right]DeWolff lijkt niet meer te stoppen en is het feestje een feest geworden waar bij het crowdsurfen natuurlijk niet kan ontbreken. Er lijkt geen eind aan te komen maar het optreden is toch echt afgelopen als de bandleden zich ook als echte crowdsurfers in het publiek laten vallen. Wie denkt dat de bandleden na het concert zitten bij te komen komt bedrogen uit. De mannen zijn niet te beroerd om handtekeningen uit te delen en de verkochte cd’s/lp’s van een krabbel te voorzien. Klasse.

Op de site van de band kunnen we lezen: Let DeWolff’s psychedelic, electrified, fuzz drenched, ecstatic, hard groovin’ space rock n’ roll penetrate your ears, for it will blow your mind in such a way your life will never ever be the same again. Ja, en wat moet je daar nog aan toevoegen. DeWolff is er klaar voor. Frankrijk, Duitsland en Zwitserland wachten.

[nggallery id=1179]

[nggallery id=1180]