13 december reis ik naar Eindhoven om het optreden van Di-rect vast te leggen die in de Effenaar spelen. Het optreden van Di-rect staat om hun nieuwe album Time Will Heal Our Senses te laten zien en ten gehore te brengen bij de muziekliefhebsters.

[singlepic id=20759 w=320 h=240 float=left] Als ik de grote zaal in loop is het al aardig druk. Het verbaast mij dat er niet alleen jonge meisjes zijn maar ook 30/40+ ers. Het voorprogramma begint om 20.15 uur, deze band heet Soul Sister Dance Revolution. De band komt uit Den haag, net zoals de mannen van Di-rect en maken stevige, alternatieve rock. Soul Sister Dance Revolution speelt ongeveer een half uurtje, en rond 21.15 uur is Di-rect aan de beurt.

De nummers die op het album staan worden even hard meegezongen door het publiek en het geluid is heel aangenaam in de grote zaal van de Effenaar. In het midden van het optreden van Di-rect zit de sfeer er goed in en springt het publiek mee op de rockritmes van de band. De tijd gaat zo vlug dat Di-rect hun laatste nummer al gaat spelen. Er wordt een briefje naar het podium gebracht waarop staat dat er een vrouw is die haar vrijgezellen feestje viert en dat ze gaat trouwen. De vrouw wordt het podium op getrokken en mag het laatste nummer mee op het podium rocken. Als het laatste nummer afgelopen is, is iedereen vol enthousiasme en applaudisseren ze voor de geweldige avond.

Om 23.00 is het concert uiteindelijk afgelopen en loop ik weer naar het station om mijn trein te pakken. Ik als “oude” Di-rect fan vind dat Di-rect heel erg gegroeid is in hun muziekkeuze. Maar het is en blijft toch anders met de vorige zanger van Di-rect, Tim akkerman.

[nggallery id=1773]