Op donderdagavond 25 november speelde Di-Rect met hun supportact ‘Pop Up Animal Kids’ in de grote zaal van de Effenaar.
Eenmaal bij de Effenaar aangekomen om 19:30 stond er een enorme rij met fans te wachten tot dat de deuren van de Effenaar open gingen.

Om 20.15 trapte de Haagse band Pop Up Animal Kids af.
Dit is de derde keer in 8 jaar tijd dat Di-rect in de Effenaar speelt. De eerste keer was nog in de oude Effenaar, in 2002. (Dit was mijn eerste concert ooit van Di-rect en door hun muziek ben ik in aanmerking gekomen met het pop/rock genre.
Vijf jaar geleden, in 2005 speelde Di-rect ook al eerder in de grote zaal (van de nieuwe Effenaar). Toen brachtte ze de band “Tweak” mee als supportact.
Anno 2010 zie ik 3 van de 4 ex-leden van de band Tweak, die nu in de band Pop Up Animal Kids spelen met inmiddels een toetsenist en een andere zanger (hij bespeelde in Tweak alleen gitaar).
Het muziekgenre wat ze nu spelen is alleen niet te vergelijken met de muziek die zij toentertijd speelden, je kunt wel zien en zeggen dat ze ook qua muziek een stuk volwassener zijn geworden. Donderdagmiddag kregen de heren ook te horen dat ze begin 2011 op Eurosonic/Noorderslag spelen. Netjes dus! Volgens de myspace beschrijven ze hun muziek het meest singer-songwriter/blues/rock-achtig. De band is verfrissend en is naar mijn idee niet echt te vergelijken met een bestaande band.
Het jammere is wel, dat de band niet aanslaat bij het vooral jongere en 30+ publiek terwijl ze wel hun uiterste best deden.
Om 21.30 begint zanger Marcel met het nummer ‘Just A Face’ en naarmate het nummer vordert komt ook de rest van de bandleden een voor een op. We weten inmiddels allemaal dat Di-rect een nieuwe zanger heeft en de muziek niet meer te vergelijken met de ‘springere jonge rock’ van de ‘oude’ Di-rect. Zelfs niet wanneer Marcel 2 oude nummers waaronder Johnny en It’s a good thing speelt. Of dat het jammer is, dat weet ik niet, maar vergelijkbaar is het in ieder geval niet. Goed is het wel.

De Haagse band is gewoon een compleet andere/nieuwe band geworden met een extra gitarist en een toetsenist.
Na anderhalf uur strak gespeeld en genoten te hebben komt er uiteindelijk toch een einde aan het optreden. Het optreden was qua energie wel lastig vast te leggen, maar wat een energie blijven deze mannen hebben. Fantastisch! Ik ben van plan om deze tour misschien nog een keer te gaan, want het is absoluut de moeite waard!

Setlist:

– Just a face
– This is who we are
– Forgiveness
– All that we ever had
– A good thing
– We are your friends (Justice cover)
– Times are changing
– Flies, ants and elephants
– Mr. Man
– Johnny
– Veni Vidi Vici
– When you’re lost
– Electric submission
—————————-
– Natural high
– Hold on
– Walk with me

[nggallery id=595]

[nggallery id=596]